γαρυφαλλο ιδιοτητες | termatismos kyhshs | εμβολια φυτων συνρηρηση | ακροαστικα συμπτωματα | εκτακτεσ συστολες

Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους και στη ΘεσσαλονίκηΣτους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης επεκτείνεται, από την αρχή του χρόνου, το πρόγραμμα εθελοντικής εκπαίδευσης και δράσης για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και ακραίων φυσικών φαινομένων, που φέρει τον τίτλο "Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους".

Στόχος του είναι η εκπαίδευση ενηλίκων για την απόκτηση πολυδεξιοτήτων διαχείρισης του κινδύνου και αποβλέπει στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και ακραίων φυσικών φαινομένων όπως σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες, θαλάσσια ατυχήματα και προστασία θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε εδώ και ένα χρόνο σε δήμους της Αττικής, παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική ημερίδα, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, σε εκπροσώπους δήμων του νομού, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων.

Το πρόγραμμα είναι προϊόν συνεργασίας πέντε υπουργείων και δύο μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και πιο συγκεκριμένα των υπουργείων Παιδείας, Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ, Δημόσιας Τάξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, του Ερυθρού Σταυρού και των Γιατρών χωρίς Σύνορα, υπό το συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Η εκπαίδευση των εθελοντών γίνεται σε ομάδες 30 ατόμων από 65 εκπαιδευτές και διαρκεί 100 ώρες. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και η δαπάνη για κάθε ομάδα προϋπολογίζεται σε 5 εκατ. δρχ.

Να σημειωθεί ότι πρόγραμμα στις αρχές του 2002 θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως τη Σκύρο, την Πάτρα και το Ηράκλειο με σκοπό να φτάσει σε κάθε σημείο της χώρας διαμορφώνοντας έναν ικανό αριθμό εθελοντών που θα αποτελέσουν το πανελλαδικό μητρώο εθελοντών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.