ενδυνάμωση μυών | οξεια σκωληκοειδιτιδα συμπτωματα | συχνουρία | χρονια αποφρακτικη πνευμονοπαθεια φαρμακα

Για ένα σχολείο που θα στηρίζει την διαφορετικότηταΤην ανάγκη για ένα ελεύθερο και δημοκρατικό σχολείο, που θα σέβεται και θα υποστηρίζει τη διαφορετικότητα και το οποίο θα αντικαταστήσει το υπάρχον μοντέλο, που λειτουργεί διαχωριστικά και για το λόγο αυτό τραυματικά για τα παιδιά και τους γονείς τους, τόνισαν οι ομιλητές συνεδρίου, με θέμα το σεβασμό των δικαιωμάτων του παιδιού στην προσχολική-εξωσχολική απασχόληση.

Στο συνέδριο, που διοργανώνεται από το Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας (ΚΕΦΙ) και το Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης (ΣΧΕΔΙΑ), επισημάνθηκε η σημασία της παιδικής ηλικίας για την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση μιας υγιούς προσωπικότητας.

Σε όλες τις δημοκρατικές-πολιτισμικές κοινωνίες έχουν πραγματοποιηθεί διακηρύξεις διεθνείς και εθνικές, αλλά και συνταγματικές επιταγές ή νομοθετικές ρυθμίσεις που προβλέπουν κανόνες, διαδικασίες και μηχανισμούς για την παροχή εγγυήσεων ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση των δικαιωμάτων του παιδιού και ιδιαίτερα αυτού με ειδικές ανάγκες.

Ομως, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η διαπολιτισμική κατάρτιση εκπαιδευτών και μαθητών είναι το μεγάλο ζητούμενο, όπως διαφαίνεται από σχετική έρευνα που διεξήγαγε το ΚΕΦΙ κατά το 2001.

Απο αυτήν η οποία απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς, εξάγεται ότι το 65% δεν επηρεάζουν την διδασκαλία τους στο ελάχιστο σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, ενώ 200 ερωτηθέντες εκπαιδευτικοί σε τί βαθμό είναι προετοιμασμένοι να προωθήσουν συστήματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, διαφορετικότητας και δικαιωμάτων του παιδιού για τα επόμενα 50 χρόνια, το 70% είπαν ότι ήταν απροετοίμαστοι.

Στην ανάπτυξη των απαιτουμένων δομών και την θετική στάση γονιών και εκπαιδευτικών προς αυτή την κατεύθυνση από την προσχολική αγωγή, εστίασε την προσοχή η κ. Χατζηστεφάνου - Βαφέα Σίσι, σχολικός σύμβουλος ειδικής αγωγής, πρόεδρος του ΣΧΕΔΙΑ.

Τόνισε την ανάγκη συνεργασίας των τριών νέων θεσμών, της προσχολικής και εξωσχολικής απασχόλησης τώρα που έχουν αποκεντρωθεί", όπως είπε. Αυτή είναι οι βρεφικοί σταθμοί και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης του παιδιού (ανήκουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση) και τα ολοήμερα νηπιαγωγεία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.