Βρεφονηπιακοί σταθμοί του υπουργείου Εθνικής Αμυνας

Ενα χρόνιο αίτημα των στελεχών και του πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, η ίδρυση βρεφονηπιακών σταθμών, γίνεται πραγματικότητα. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Γιάννος Παπαντωνίου υπέγραψε τη σχετική απόφαση, με την οποία από τη μία πλευρά δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους στις Ενοπλες Δυνάμεις να απαλλαγούν από μία σημαντική οικονομική επιβάρυνση και από την άλλη τονώνεται η απασχόληση στις περιοχές όπου θα ιδρυθούν οι σταθμοί, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Ηδη, ο πρώτος βρεφονηπιακός σταθμός είναι έτοιμος από πλευράς προσωπικού και εξοπλισμού και βρίσκεται στο Αλσος του Ελληνικού Στρατού στο Γουδί. Πλέον σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο θα παρέχεται η αρμοδιότητα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας της λειτουργίας βρεφονηπιακών σταθμών, αρμοδιότητα που μέχρι σήμερα έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα θα επεκταθεί στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα.

Σε τρίτη φάση βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ιδρυθούν στις έδρες και των υπολοίπων σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα στην Κοζάνη, τη Βέροια και την Ξάνθη. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμάται ότι το όλο πρόγραμμα θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή σε ένα χρόνο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση