εμετος με αιμα | πως μπορουν να φυγουν οι κοπρολιθοι | σκωληκοειδιτιδα συμπτωματα

Απεργία ΙΚΑ: αναμονή εξελίξεων μέσω διαλόγουΑκαιρη χαρακτήρισε την απεργία των γιατρών του ΙΚΑ ο υπουργός Εργασίας. Ο κ. Ρέππας δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να ικανοποιήσει το αίτημα των γιατρών για ένταξή τους σε φορέα υγείας, ενώ υπογράμμισε ότι τα υπόλοιπα αιτήματα των απεργών θα αντιμετωπιστούν στο νομοσχέδιο Υγείας που πρόκειται σύντομα να καταθέσει ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρης Ρέππας και ο υφυπουργός κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα θα συναντηθούν με την ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που απασχολούν τους γιατρούς του ΙΚΑ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 14.00 στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, κατά την παρουσίαση του νέου προγράμματος του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, για την πενθήμερη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρης Ρέππας, ανέφερε ότι πολλά θέματα τα οποία ετέθησαν στο τραπέζι του διαλόγου στο πλαίσιο της Επιτροπής που δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων των γιατρών του ΙΚΑ, αντιμετωπίζονται από την πολιτεία, από την ηγεσία το ΙΚΑ, με τρόπο θετικό, ικανοποιητικό για τους γιατρούς του ΙΚΑ. ’λλα θέματα δεν αντιμετωπίστηκαν έτσι ώστε να ικανοποιείται η πλευρά των γιατρών του ΙΚΑ. Αυτό όμως, κατά την άποψη του υπουργού, δεν δικαιολογεί την επιλογή τους να προχωρήσουν τώρα, σε απεργιακές κινητοποιήσεις μια και θεωρεί ότι τα προβλήματα αυτά πρέπει να ιεραρχηθούν και να τα ενταχθούν σε μία κλίμακα, δίνοντας το προβάδισμα, σε εκείνα τα οποία πρέπει να αντιμετωπισθούν επειγόντως.

Σε ότι αφορά τους μισθούς των γιατρών του ΙΚΑ ανέφερε ότι κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, με τη διαφορά ότι οι γιατροί του ΙΚΑ και μόνο αυτοί από το σύνολο των εργαζομένων στο ΙΚΑ, έχουν τη δυνατότητα προσπόρισης και άλλου εισοδήματος, από την άσκηση του επαγγέλματός τους στο ιδιωτικό ιατρείο.

Ο υπουργός κατέληξε ότι αντί να δημιουργείται ένα κλίμα αντιπαράθεσης με τους απεργούντες γιατρούς, ελπίζει η απεργιακή κινητοποίηση στην οποία ήδη έχουν προχωρήσει, να συντομευτεί, θεωρώντας ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μέσω του διαλόγου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.