Κόψτε το κάπνισμα με τη βοήθεια του υπολογιστή σας

Σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια καπνιστές, στη Δυτική Ευρώπη, μπορεί να βοηθηθούν να διακόψουν το κάπνισμα με τη βοήθεια ενός νέου προγράμματος σε υπολογιστή, σύμφωνα με δημοσίευση στο τεύχος Νοεμβρίου του επιστημονικού περιοδικού Archives of Internal Medicine.

Το πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει ένα ερωτηματολόγιο, μετά τη συμπλήρωσή του οποίου αποστέλλεται μία εξατομικευμένη απαντητική επιστολή και δύο “πακέτα οδηγιών” στον καπνιστή, Σε έρευνα στην οποία συμμετείχαν 2934 καπνιστές, βρέθηκε ότι η χρήση του προγράμματος βοηθάει στη διακοπή του καπνίσματος, κατά 2,6 περισσότερο σε σχέση με τους καπνιστές που δεν το χρησιμοποίησαν.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα περισσότερα προγράμματα συχνά απευθύνονται σε ένα μικρό αριθμό καπνιστών που έχουν τη διάθεση να κόψουν το τσιγάρο. Ενα πρόγραμμα όμως το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να απευθύνεται σε όλους τους καπνιστές έχει μεγάλη πιθανότητα να βοηθήσει πολύ περισσότερους καπνιστές να διακόψουν την βλαβερή αυτή συνήθεια.

Το πρόγραμμα αυτό διατίθεται δωρεάν στην ηλεκτρονική διέυθυνση http://www.stop-tabac.ch. στα Αγγλικά τα Γαλλικά, τα Ιταλικά και τα Δανέζικα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση