στοματιτιδα πως μεταδιδεται | αντιβηχικό σιρόπι | νόσος paget | περιοδοντιτιδα | χοληστερινη | θερμοκρασια σωματος

Δουλέψτε στον υπολογιστή χωρίς να επιβαρύνετε τους μυς σαςTα άτομα που εργάζονται πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή, λόγω της φύσης της δουλειάς τους, μπορεί να αισθανθούν μυϊκούς πόνους στην ωμική ζώνη και στον αυχένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Industrial Medicine.

To 50% των ατόμων που κάνει χρήση των υπολογιστών σε καθημερινή βάση, παραμένοντας περισσότερες από 15 ώρες την εβδομάδα μπροστά στην οθόνη, έχει αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσει το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, καθώς επίσης να νιώσει πόνους στη περιοχή της πλάτης και του αυχένα.

Επιστήμονες από το Emory University στην Ατλάντα πραγματοποίησαν έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 632 άτομα που είχαν προσληφθεί πρόσφατα σε εταιρείες. Ολοι τους εργάζονταν τουλάχιστον 15 ώρες την εβδομάδα μπροστά στον υπολογιστή. Τους ζητήθηκε λοιπόν να καταγράφουν καθημερινά τα συμπτώματα που παρουσιάζουν και τον ακριβή χρόνο που αφιερώνουν στον υπολογιστή. Η έρευνα είχε διάρκεια τρία χρόνια.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως το 40% των συμμετεχόντων ένιωσαν ενοχλήσεις στους καρπούς και στα χέρια, ενώ το 21% αυτών παρουσίασε κάποιο πρόβλημα πιο σοβαρής μορφής. Μόλις το 1% εμφάνισε το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα! Επιπλέον οι ερευνητές επισημαίνουν πως οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες σε τέτοιες διαταραχές σε σχέση με τους άντρες.

Τα παραπάνω προβλήματα που εμφανίζουν οι εργαζόμενοι οφείλονται κυρίως στην κακή στάση σώματος κατά τη διάρκεια της πληκτρολόγησης και στην ακατάλληλη απόσταση ανάμεσα στο άτομο και στον υπολογιστή.

Εάν λοιπόν θέλετε να προλάβετε μια τέτοια κατάσταση ή να μειώσετε τα συμπτώματα του ήδη υπάρχοντος προβλήματος, το Care σας δίνει τις παρακάτω συμβουλές:

Προσέξτε τον τρόπο που γράφετε στο πληκτρολόγιο. Σιγουρευτείτε πως ο πήχης και ο καρπός των χεριών σας είναι χαλαρός. Κάντε τις απαραίτητες ρυθμίσεις στην καρέκλα σας και στον εξοπλισμό του γραφείου σας.

Κάντε συχνά διαλείμματα. Κατά τη διάρκεια τους εκτελέστε μια σειρά διατάσεων για τους μυς του χεριού και του αυχένα.

Δώστε σημασία στα τυχόν συμπτώματα. Εάν αισθάνεστε μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα στις παραπάνω περιοχές, το οποίο μάλιστα εξελίσσεται σε πόνο, ενημερώστε το γιατρό σας.

Τέλος, ξεκουράστε την ωμική σας ζώνη και τους καρπούς σας τις ημέρες που δεν δουλεύετε. Αποφύγετε να αναλάβετε εργασίες που επιβαρύνουν τις συγκεκριμένες περιοχές και δώστε τον απαραίτητο χρόνο για να ξεκουραστούν.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.