πυρετος και καρπιαιος σωληνας | nosokomiaki loimoxi | ακορεστα λιπαρα | ορθοσκόπηση πως γίνεται

Εγκεφαλικό απόστημα μετά από tongue piercingΠερίπτωση ασθενούς με εγκεφαλικό απόστημα που είχε σαν αίτία την τοποθέτηση σκουλαρικιού στη γλώσσα (tongue piercing), παρουσίασαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Γέιλ, κατά την διάρκεια των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρείας Λοιμωδών Νοσημάτων.

Πρόκειται για την περίπτωση μίας κοπέλας 22 χρονών, η οποία 2 μέρες μετά την τοποθέτηση του σκουλαρικιού, παρουσίασε έντονο οίδημα με παρουσία πύου στην περιοχή γύρω από την πληγή. Η ασθενής αναγκάστηκε να βγάλει το σκουλαρίκι και τα συμπτώματα υποχώρησαν.

Μετά από τέσσερις όμως εβδομάδες, εμφάνισε πονοκεφάλους, πυρετό, έντονη ναυτία, ζαλάδα και εμετούς. Η ασθενής δεν έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών και δεν ήταν φορέας του AIDS.

Η μαγνητική τομογραφία έδειξε την ύπαρξη εγκεφαλικού αποστήματος, το οποίο, όπως αποδείχτηκε μετά την εγχείρηση, οφείλετο σε μόλυνση από μικρόβια που ευδοκιμούν στην πέτρα που σχηματίζεται πάνω στα δόντια στην στοματική κοιλότητα. Στην ασθενή χορηγήθηκε αντιβίωση για 6 εβδομάδες και τελικά η υγεία της αποκαταστάθηκε.

Οπως επισημαίνουν οι ερευνητές τα περιστατικά αυτά, αν και σπάνια, πρέπει να δημοσιοποιούνται, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει το piercing, όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία, καθώς είναι πλέον μία διαδεδομένη συνήθεια διεθνώς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.