περιοδοντικο αποστημα | ελαφρα δυσπλασια τραχηλου | αρρυθμίες συμπτώματα | φθοριωση δοντιων | τελειο σωμα

Προγράμματα πρόνοιας σε όλους τους δήμους της χώραςΕκατό δισεκατομμύρια δραχμές θα διαθέσει η κυβέρνηση την επόμενη τριετία από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους για προγράμματα Πρόνοιας που έχουν σχεδιαστεί να αναπτυχθούν σε όλους τους δήμους της χώρας.

Οπως δήλωσε ο Υφυπουργός Υγείας Πρόνοιας κ. Δημήτρης Θάνος, σε συνάντηση με θέμα "Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανάπτυξη Προνοιακών Προγραμμάτων από την Αυτοδιοίκηση, Συνεργασία με μη Κυβερνητικές Εθελοντικές Οργανώσεις" που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, τα προγράμματα έχουν ήδη προκηρυχθεί και οι περιφέρειες και το υπουργείο είναι έτοιμοι για να δεχθούν τα τεχνικά δελτία και να εγκρίνουν την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων.

Ο κ. Θάνος επεσήμανε ότι σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθεί με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, τα προγράμματα πρόνοιας που έχει σχεδιάσει το υπουργείο για την περιοχή του Έβρου.

Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου, προσβάσιμου, αποτελεσματικού και κυρίως ενός αποκεντρωμένου δικτύου κοινωνικών υπηρεσιών, που να προσφέρει κάλυψη σε όλους τους πολίτες όταν βρίσκονται σε ανάγκη.

Όπως τόνισε ο κ. Θάνος, το υπουργείο έχει σχεδιάσει να καλύψει όλους τους δήμους με προγράμματα βοήθειας στο σπίτι, όλες τις ανάγκες σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και σε αστικές και μη αστικές περιοχές.

Επίσης εκεί που οι πληθυσμιακές αναλογίες το επιβάλλουν, θα δημιουργηθούν κίνητρα ημερήσιας φροντίδας για μη αυτοεξυπηρετούμενους ηλικιωμένους και κίνητρα κοινωνικής υποστήριξης και δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με αναπηρία.

Στόχος μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες, είπε ο υφυπουργός, είναι η πρόληψη και καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, προσφέροντας δυνατότητες ενσωμάτωσης και ενεργής συμμετοχής όλων των πολιτών στην οικονομική και κοινωνική ζωή, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.