πολυποδασ στο εντερο | εμπυρετο ιογενη συνδρομη | ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός

Γενετική παρέμβαση για ακίνδυνα μικρόβιαΣτα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια θα ξεκινήσει η εφαρμογή της γενετικής παρέμβασης στο DNA των μικροβίων, ώστε να καθίστανται μη παθογόνα για τον ανθρώπινο οργανισμό, τόνισε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ν. Λεγάκης, στο περιθώριο της επίσημης τελετής έναρξης του 2ου Συνεδρίου Βαλκανικής Εταιρίας Μικροβιολογίας που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Οπως είπε ο κ. Λεγάκης, σήμερα οι μέθοδοι γενετικής παρέμβασης στα μικρόβια βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο, αλλά οι έρευνες στον τομέα αυτό προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, καθώς τα μικρόβια εξελίσσονται ραγδαία και τα αντιβιοτικά αδυνατούν να τ’ αντιμετωπίσουν.

Μάλιστα για το θέμα αυτό ο κ. Λεγάκης τόνισε ότι στην Ελλάδα τα μικρόβια είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά, εξαιτίας της κακής χρήσης αυτών των φαρμάκων.

Σε ό,τι αφορά τις χώρες των Βαλκανίων επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται πολλές ενδημικές λοιμώξεις, που μπορεί να προκαλούνται από τρόφιμα, αλλά και από μικρόβια που προσβάλουν το κατώτερο αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου.

Οσο αφορά το Συνέδριο, οι εργασίες του οποίου τελειώνουν το Σάββατο 24/11, ο κ. Λεγάκης είπε ότι επιστήμονες από τις Βαλκανικές χώρες θα συζητήσουν στη διάρκεια του τις νέες τάσεις αντιμετώπισης των μικροβίων, αλλά και τις μεθόδους που αναπτύσσονται για την έγκαιρη διάγνωση παθογόνων μικροβίων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.