διαδερμικη βιοψια ηπατος | μαραφελιας παναγιωτης ωραριο | ιλαρά mantoux | στιγμα μεσογειακης αναιμιας

Γενετική προσέγγιση της κίρρωσης του ήπατοςΗ διερεύνηση της εξέλιξης της κίρρωσης του ήπατος, πιθανόν να οδηγήσει σε γενετική προσέγγιση για την πρόληψη της ασθένειας, σύμφωνα με επιστήμονες από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, οι οποίοι ανακάλυψαν σε ποντίκια το γονίδιο που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή της πρωτεΐνης C/EBP που δρα βλαπτικά στο ήπαρ είτε με ανάπτυξη ίνωσης (παραγωγή συνδετικού ιστού), είτε με την δημιουργία αναγεννητικών όζων, που είναι ανώμαλες αθροίσεις ηπατικών κυττάρων.

Η κίρρωση είναι το τελικό αποτέλεσμα κάθε χρόνιας βλάβης του ηπατικού κυττάρου. Είναι σοβαρή και μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Οι επιστήμονες κατάφεραν να κάνουν γενετική αλλαγή στα πειραματόζωα, αναστέλλοντας την παραγωγή της συγκεκριμένης πρωτεΐνης και ταυτόχρονα την βλαπτική της δράση, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για την αντιμετώπιση της κίρρωσης του ήπατος με την βοήθεια της γενετικής.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.