δυσπνοια | ασκήσεις για ανταλγική σκολίωση | θεραπεια οστεοαρθριτιδας γονατου με laser | ενδομητριο

Ασφαλές και αποτελεσματικό το αυτοκόλλητο αντισυλληπτικόΕνα νέο αντισυλληπτικό σε μορφή αυτοκόλλητου, το οποίο έχει εβδομαδιαία δράση, βρέθηκε ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύεται στο τεύχος Νοεμβρίου του επιστημονκού περιοδικού Obstetrics & Gynecology.

Το αυτοκόλλητο το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει με την εμπορική ονομασία Ortho EVRA/EVRA, αναπτύχθηκε από τη φαρμακευτική εταιρία Johnson Pharmaceutical Research Institute στο New Jersey των ΗΠΑ, δρα απελευθερώνοντας στον οργανισμό τεχνητές ορμόνες, μέσω του δέρματος.

Στις κλινικές δοκιμές συμμετείχαν 1672 γυναίκες ηλικίας 18 έως 45 ετών, οι οποίες δοκίμασαν το αυτοκόλλητο για μία περίοδο 6 ή 13 εμμηνορρυσιακών κύκλων. Οι γυναίκες έφεραν το αυτοκόλλητο για τρεις συνεχείς εβδομάδες με διάλειμα μιας εβδομάδας.

Η πιθανότητα εγκυμοσύνης κατά τη διάρκεια της κλινικής δοκιμής λόγω αποτυχημένης δράσης του νέου αντισυλληπτικού ήταν 0,4%.

Οι παρενέργειες ήταν παρόμοιες με τις παρενέργειες που παρουσιάζουν όλα τα αντισυλληπτικά, ενώ αναφέρθηκαν ήπιες τοπικές δερματικές αντιδράσεις λόγω εφαρμογής του αυτοκόλλητου.

Η εβδομαδιαία εφαρμογή αυτού του μέσου αντισύλληψης υπερέχει της καθημερινής λήψης του κλασσικού αντισυλληπτικού χαπιού, το οποίο πολύ συχνά ξεχνούν να πάρουν οι γυναίκες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.