Δορυφορικό συμπόσιο για τη νόσο των καπνιστών

Δορυφορικό Συμπόσιο για τα νεώτερα επιστημονικά δεδομένα γύρω από την αντιμετώπιση του ραγδαία αυξανόμενου προβλήματος της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (Χ.Α.Π.) οργανώνει η Boehringer Ingelheim, στο πλαίσιο του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νοσημάτων Θώρακος που πραγματοποιείται στη Θεσ/νικη.

Ο τίτλος του Συμποσίου είναι «Νέοι Στόχοι στην αντιμετώπιση της ΧΑΠ» και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6/12/2001,ώρα 18:30 με πρόεδρο τον καθηγητή του ΑΠΘ κο Δ.Πατάκα και εισηγητές τους καθηγητές Λ.Σιχλετίδη,Στ.Κωνσταντόπουλο και T.Witek.

O χώρος που επελέγη για τη διενέργεια του Συμποσίου είναι το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης προ της τελετής έναρξης του Συνεδρίου.

Η Χ.Α.Π., η οποία αποκαλείται και νόσος των καπνιστών, αποτελεί την πέμπτη πιο συνηθισμένη νόσο και την τέταρτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), ενώ τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι ο περιορισμός της ροής του αέρα στους πνεύμονες και οι βλάβες στον πνευμονικό ιστό, που δεν είναι πλήρως αντιστρέψιμες. Η Χ.Α.Π. είναι ένας όρος ομπρέλα για δύο αναπνευστικές καταστάσεις, τη χρόνια βρογχίτιδα και το εμφύσημα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση