εμβολιο διφθεριτιδας τετανου κοκκυτη παρενεργειες | συμπτωματα μηνισκου | κλωμοποιηση ανθρωπου

Η κατάψυξη των μοσχευμάτων όπλο στην μάχη με τον χρόνοΗ κατάψυξη και η διατήρηση οργάνων που πρόκειται να μεταμοσχευτούν, σε υγρό άζωτο, μπορεί να δώσει λύση σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί, αυτό δηλαδή της ανάγκης για όσο το δυνατόν ταχύτερη μεταμόσχευση του οργάνου, προκειμένου να μην υποστεί εκφυλιστικές αλλοιώσεις. Μέχρι σήμερα η μέθοδος αυτή δεν μπορούσε να εφαρμοστεί, καθώς τα χημικά που χρησιμοποιούνται για την ψύξη του οργάνου προκαλούσαν σημαντικές καταστροφές στα αιμοφόρα αγγεία του, με αποτέλεσμα να χάνει την λειτουργικότητα του.

Καναδοί επιστήμονες όμως, από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, με επικεφαλής τον Δρ Roger G. Gosden, κατόρθωσαν να μεταμοσχεύσουν με επιτυχία σε ποντίκια, ωοθήκες οι οποίες είχαν καταψυχθεί με τη βοήθεια ενός προστατευτικού υγρού.

Αν και τα ποσοστά επιτυχίας δεν ήταν το ίδιο υψηλά με αυτά της άμεσης μεταμόσχευσης, η μέθοδος αυτή μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη για τη διαφύλαξη οργάνων όπως οι νεφροί, που σε διαφορετική περίπτωση θα έμεναν ανεκμετάλλευτοι.

Επίσης μπορεί να βρει εφαρμογή σε ασθενείς νεαρής ηλικίας με καρκίνο, καθώς πριν υποβληθούν σε χημειοθεραπεία, αναπαραγωγικά όργανά τους θα μπορούν να αφαιρεθούν και να επανατοποθετηθούν μετά το πέρας της θεραπείας, που σε διαφορετική περίπτωση θα τα κατάστρεφε.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν πάντως πως η μέθοδος αυτή χρειάζεται περαιτέρω εξέλιξη, καθώς τα ανθρώπινα όργανα είναι μεγαλύτερα σε όγκο από τα αντίστοιχα όργανα των πειραματόζωων, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η όλη διαδικασία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.