Κάθε λεπτό ένα παιδί τυφλώνεται

Κάθε λεπτό που περνάει, ένα παιδί τυφλώνεται σε κάποιο μέρος του κόσμου, ανακοίνωσε στη Βιένη η αυστριακή οργάνωση για τους τυφλούς “Κρίστοφελ”, επισημαίνοντας ότι οι περισσότερες περιπτώσεις παρατηρούνται στις φτωχές περιοχές και αυτό οφείλεται κυρίως σε έλλειψη βιταμίνης Ε.

Σύμφωνα με την οργάνωση ο υποσιτισμός και η κακή διατροφή ευθύνονται για την τύφλωση 250 εκατομμυρίων παιδιών στον κόσμο.

Στις μισές από αυτές τις περιπτώσεις τα παιδιά πεθαίνουν μέσα σε δύο χρόνια από τότε που έχασαν την όρασή τους, τόνισε ο διευθυντής της οργάνωσης κ. Ρούπερτ Ρόνιγκερ και προσέθεσε ότι όταν ένα παιδί τυφλώνεται βρίσκεται, τις περισσότερες φορές, αποκλεισμένο από την καθημερινή ζωή, δεν έχει καμιά πιθανότητα να πάει σχολείο και να ξεφύγει από το φαύλο κύκλο της φτώχειας

Ο Ρόνιγκερ είπε ακόμα πως σε αποστολές της οργάνωσής τους, εξετάστηκαν πολλά παιδιά σε σχολεία και χωριά φτωχών χωρών και στα παιδιά που παρουσιάζουν έλλειψη βιταμίνης Α δόθηκε ένα χάπι που τα προφυλάσσει από την τυφλωση για μια περίοδο έξι μηνών. Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά πως κάθε ένα από τα χάπια αυτά κοστίζει μόνο 75 σεντς.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση