υποταση | ακροαστικα | αντιτετανικος ορος συμπτωματα | μανγκο ποια εποχη | μαντου

Κάθε λεπτό ένα παιδί τυφλώνεταιΚάθε λεπτό που περνάει, ένα παιδί τυφλώνεται σε κάποιο μέρος του κόσμου, ανακοίνωσε στη Βιένη η αυστριακή οργάνωση για τους τυφλούς "Κρίστοφελ", επισημαίνοντας ότι οι περισσότερες περιπτώσεις παρατηρούνται στις φτωχές περιοχές και αυτό οφείλεται κυρίως σε έλλειψη βιταμίνης Ε.

Σύμφωνα με την οργάνωση ο υποσιτισμός και η κακή διατροφή ευθύνονται για την τύφλωση 250 εκατομμυρίων παιδιών στον κόσμο.

Στις μισές από αυτές τις περιπτώσεις τα παιδιά πεθαίνουν μέσα σε δύο χρόνια από τότε που έχασαν την όρασή τους, τόνισε ο διευθυντής της οργάνωσης κ. Ρούπερτ Ρόνιγκερ και προσέθεσε ότι όταν ένα παιδί τυφλώνεται βρίσκεται, τις περισσότερες φορές, αποκλεισμένο από την καθημερινή ζωή, δεν έχει καμιά πιθανότητα να πάει σχολείο και να ξεφύγει από το φαύλο κύκλο της φτώχειας

Ο Ρόνιγκερ είπε ακόμα πως σε αποστολές της οργάνωσής τους, εξετάστηκαν πολλά παιδιά σε σχολεία και χωριά φτωχών χωρών και στα παιδιά που παρουσιάζουν έλλειψη βιταμίνης Α δόθηκε ένα χάπι που τα προφυλάσσει από την τυφλωση για μια περίοδο έξι μηνών. Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά πως κάθε ένα από τα χάπια αυτά κοστίζει μόνο 75 σεντς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.