Ποδηλατικός μαραθώνιος για να ανθίσουν τα παιδικά χαμόγελα

Ποδηλατικό Μαραθώνιο οργανώνει ο Σύλλογος “Χαμόγελο του Παιδιού” στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 19η Νοεμβρίου, που έχει κηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης του Παιδιού. Ο Ποδηλατικός Μαραθώνιος ξεκινά στις 16/11 από την Αλεξανδρούπολη και θα καταλήξει στις 25 Νοεμβρίου στην Αρχαία Ολυμπία, με στόχο την ενημέρωση του κόσμου και κυρίως των παιδιών για τα δικαιώματά τους και την εξεύρεση πρακτικών λύσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Εκπρόσωποι του “Χαμόγελου του Παιδιού”, στις επισκέψεις τους σε πόλεις στη διάρκεια του Ποδηλατικού Μαραθωνίου, θα επισημάνουν την αναγκαιότητα διαμόρφωσης νέας πολιτικής και νέου τρόπου προσέγγισης του φαινομένου της παιδικής κακοποίησης, τόσο από το κράτος όσο και από τους ίδιους τους πολίτες.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος τονίζει ότι δυστυχώς το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην πρόληψη και την καταστολή της παιδικής κακοποίησης, ούτε μπορεί να υποστηρίξει αποτελεσματικά τα παιδιά που κακοποιούνται.

Με αφορμή δε την πρόσφατη δίκη μητέρας που εξέδιδε τις κόρες της, υπογραμμίζει ότι πρέπει να τροποποιηθούν οι νόμοι που αφορούν παρόμοια περιστατικά με παιδιά και να δοθεί η υπόσχεση ότι το παιδί θα αντιμετωπίζεται ως θύμα και όχι ως εγκληματίας, ότι δεν θα διαπομπεύεται, ότι θα βιντεοσκοπείται η μαρτυρία του ώστε να αποφεύγει την επώδυνη διαδικασία της κατάθεσης στο δικαστήριο και ότι θα έχει την ψυχολογική υποστήριξη που του χρειάζεται.

Για την προστασία των παιδιών έχει συσταθεί η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισθέντα Παιδιά και τα Παιδιά Θύματα Σεξουαλικής Κακοποίησης, την αντιπροεδρία της οποίας έχει το “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι να ασκηθεί πίεση στις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών για τη λήψη μέτρων καταπολέμησης του φαινομένου και για την εναρμόνιση της πολιτικής και της νομοθεσίας τους. Στην Ελλάδα, οι έρευνες δείχνουν ότι τα ποσοστά κακοποίησης των παιδιών είναι μικρότερα σε σχέση με άλλες χώρες, ωστόσο δεν παύει να υπάρχει πρόβλημα.

Η επιλογή της 19ης Νοεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Κακοποίησης του Παιδιού έγινε για να συνδυαστεί με την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού που γιορτάζεται στις 20 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση