δυσπνοια αιτια | στειρωση γατου | εγκολποματαπαχεουςεντερου | τι ειναι οι εφελκιδες

Νέοι κανόνες για τις μεταγγίσεις αίματος από το συμβούλιο της ΕυρώπηςΠιο αυστηροί είναι οι νέοι κανόνες για τη μετάγγιση αίματος στην Ευρωπαϊκή Ενωση, θεσπίζοντας νέα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας για τη συλλογή, τον έλεγχο, την επεξεργασία, την αποθήκευση και τη διανο΅ή ανθρωπίνου αί΅ατος και συστατικών του αί΅ατος, μετά από συμφωνία των υπουργών υγείας των 15 κρατών μελών της Ε.Ε. Οι νέοι αυτοί κανόνες αποσκοπούν στην μείωση του κινδύνου μετάδοσης ασθενειών όπως ο ιός HIV ή η νόσος των τρελών αγελάδων.

Ο επίτροπος της Ε.Ε., για θέματα υγείας, κ. David Byrne δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος που βρέθηκε μία λύση που θα διασφαλίζει και την επάρκεια σε αποθέματα αίματος, αλλά και ασφαλή αποθέματα.

Τα νέα μέτρα συμπεριλαμβάνουν εκτεταμένους ελέγχους του αίματος για παρουσία πιθανών λοιμογόνων παραγόντων και τον αυστηρό ιατρικό έλεγχο του δότη.

Η ανάγκη για νέα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας του αίματος και των προϊόντων του οφείλεται και στα σκάνδαλα που ξέσπασαν στη Γαλλία τη δεκαετία του 80, όπου πολλοί αιμοφιλικοί έχασαν τη ζωή τους από μετάγγιση αίματος μολυσμένου από HIV.

Επιπλέον η κρίση με τις τρελές αγελάδες, δημιούργησε πολλά προβλήματα στην Ε.Ε. και πολλά κράτη μέλη, όπως η Φιλανδία έλαβαν περιοριστικά μέτρα για τους αιμοδότες και κυρίως για όσους είχαν ζήσει στη Βρετανία για περισσότερο από έξι μήνες, στο χρονικό διάστημα 1980-1996.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.