γοητεια | φλεγμονη στο εντερο | πονοι γαστρεντερικο σωληνα | αποτομο αδυνατισμα γατας | Πολυπόδας στομάχι

Πρώτοι σε καρδιακές παθήσεις οι κάτοικοι της Ανατολικής ΕυρώπηςΤο ποσοστό θανάτων στη Ρωσία από καρδιακά νοσήματα είναι από τα υψηλότερα σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα ελβετών επιστημόνων, οι οποίοι επισημαίνουν πως αντίθετα με τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Ευρώπη, όπου ο τρόπος ζωής και η προσεκτικότερη διατροφή έφεραν αποτελέσματα, στη Ρωσία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία τα περιστατικά καρδιακών νοσημάτων και οι θάνατοι από αυτά αυξάνονται.

Ο Δρ Λέβι και οι συνεργάτες του από το πανεπιστήμιο της Λοζάνης συνέκριναν στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) σχετικά με τους θανάτους από καρδιακά νοσήματα και καρδιακές προσβολές σε 34 χώρες της Ευρώπης. Τα αποτελέσματα των ερευνών τους δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό ''Journal of Epidemiology and Public Health''.

Στη δυτική Ευρώπη το ποσοστό θανάτων από τη στεφανιαία νόσο μειώθηκε κατά 32% για τους άντρες και 30% για τις γυναίκες, σε σύγκριση με τα ποσοστά που ίσχυαν στα τέλη της δεκαετίας του '70.

Αντίθετα, στη Ρωσία τα ποσοστά συνεχώς ανεβαίνουν και όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, οι θάνατοι στη χώρα αυτή από τις συγκεκριμένες ασθένειες είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που καταγράφονταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες πριν από τριάντα χρόνια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.