ελειψη καλιου | ipatitida | εχινόκοκκος κύστη ήπατος | ηλεκτροβελονισμο | wolff parkinson white σύνδρομο

Νέες προοπτικές στη φαρμακευτική αντιμετώπιση του καρκίνουΣε αλλαγή της θεραπευτικής φιλοσοφίας στην αντιμετώπιση του καρκίνου, έχει οδηγήσει η ανακάλυψη και η μελέτη της δραστηριότητας νέων φαρμακευτικών ουσιών που στοχεύουν σε ειδικούς μοριακούς μηχανισμούς των νεοπλασματικών κυττάρων με συνέπεια την καταστροφή τους ή την αναστολή του πολλαπλασιαμού τους.

Οπως εξήγησε σε συνέντευξη τύπου με αφορμή το συνέδριο κλινικής ογκολογίας που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο, ο καθηγητής ογκολογίας και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου κ. Βασίλης Γεωργούλιας Τα νέα φάρμακα δεν αποτελούν χημειοθεραπείες, με συνέπεια να μην έχουν τις ανάλογες παρενέργειες.

Παράδειγμα τέτοιας κατηγορίας φαρμάκων, αποτελεί το Glivec της εταιρείας Novartis AG's, η κυκλοφορία του οποίου αναμένεται να εγκριθεί και στη χώρα μας μέχρι τέλος του χρόνου από τον ΕΟΦ. Το Glivec χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση μίας σπάνιας και θανατηφόρου μορφής λευχαιμίας που ονομάζεται χρόνια μυελική λευχαιμία.

Ο κ. Γεωργούλιας χαρακτήρισε σημαντικό το ότι τα φάρμακα αυτά - τα οποία χρησιμοποιούνται ακόμα για κλινικές δοκιμές - έχουν δράση ακόμη και σε ασθενείς προχωρημένων σταδίων, παρατείνοντας σημαντικά την επιβίωση των ασθενών και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους.

Η καθηγήτρια παιδοαιματολογίας κ. Μαρία Καλμαντή μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε στους παιδικούς καρκίνους, τονίζοντας ότι σήμερα το 60-70% των νεοπλασιών, θεραπεύονται πλήρως, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν νέα φάρμακα που εμποδίζουν την πτώση του ανοσιολογικού συστήματος των ασθενών παιδιών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.