ποσα πλευρα εχει ο ανθρωπος | εντονη ασκηση και βαρηκοΐα | αρχομενος καρκινος πνευμονες | polipodas

Υπνος: Η off-line επεξεργασία της μνήμηςΤα όνειρα, τα οποία βλέπουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας και νομίζουμε ότι το περιεχόμενό τους δε βγάζει κανένα νόημα, πιθανόν να αποτελούν το αποτέλεσμα επεξεργασίας των πληροφοριών που λαμβάνει ο εγκέφαλος κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Science.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ, ο εγκέφαλος είναι ιδιαίτερα ενεργός κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ουσιαστικά, ο ύπνος είναι απαραίτητος για τη διαδικασία της μνήμης, καθώς κατά τη διάρκειά του, γίνεται μερική επεξεργασία των πληροφοριών που δεχόμαστε.

Στα αποτελέσματα αυτά κατέληξαν οι επιστήμονες μετά από ανασκόπηση των ερευνών που υπάρχουν για τον ύπνο, τη μαθησιακή ικανότητα, τα όνειρα και τη μνήμη.

Ενώ για χρόνια επικρατούσε μία σύγχυση σε ό,τι αφορούσε τα αποτελέσματα μελετών για τον ύπνο, τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρη η σχέση των ονείρων και της εγκεφαλικής λειτουργίας.

Σύμφωνα με τις παλαιότερες έρευνες, ο ύπνος δε συσχετιζόταν με όλες τις λειτουργίες της μνήμης. Ομως έχει αποδειχθεί πλέον ότι υπάρχουν λειτουργίες στις οποίες ο ύπνος βοηθάει στην ενδυνάμωση και επεξεργασία της μνήμης, ενώ σε μερικές περιπτώσεις πιθανόν να συμβάλλει και στο ‘σβήσιμο’ κάποιων πληροφορίων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.