εκκολπώματα | ασθενειες γατας | πολυποδες εντερομετα τι; | βοτανα για καταθλιψη | χολικη κιρρωση | δεξια ημιπληγια

Επιστημονική στήριξη στους ...ξενύχτηδεςΜία οργάνωση στη Γερμανία που μάχεται για την "αναγνώριση και ανοχή" προς τα άτομα που τους αρέσει να πηγαίνουν για ύπνο το πρωί βρήκε υποστήριξη στους κύκλους των ακαδημαϊκών. Ο γερμανός βιολόγος Τιλ Ρόνεμπεργκ, ο πρώτος καθηγητής Χρονοβιολογίας στη Γερμανία, συνεργάζεται τώρα με την οργάνωση που ιδρύθηκε το 1993 από τον επίσης γερμανό σχεδιαστή Γκίντερ Βοόγκ που δηλώνει ότι δεν μπορεί να του έρθει η έμπνευση πριν από τις 11 το πρωί, προσπαθώντας να αποδείξει γιατί ορισμένοι άνθρωποι "κοιμούνται με τις κότες" και άλλοι είναι "νυχτοπούλια".

Ο καθηγητής Ρένεμπεργκ υποστηρίζει ότι το "βιολογικό ρολόι αυτών των δύο διαφορετικών τύπων ανθρώπων δεν μπορεί να αλλάξει με τίποτε και από κανέναν. Δεν υπάρχει φάρμακο για αυτό, δεν είναι λάθος, είναι απλώς μια γενετική προδιάθεση", επισημαίνει.

Ο βιολόγος που έχει την έδρα του στο ινστιτούτο Ιατρικής Ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Μονάχου, τονίζει ότι η κοινωνία πρέπει να αποδεχτεί αυτούς τους δύο διαφορετικούς τύπους ανθρώπων και να λάβει γνώση των προβλημάτων υγείας που ενδέχεται οι άνθρωποι αυτοί να αντιμετωπίσουν, όταν αναγκαστούν να δουλέψουν σε ωράρια αντίθετα με το βιολογικό τους ρολόι.

Μπορεί ο καθηγητής Ρένεμπεργκ να ενδιαφέρεται από επιστημονικής πλευράς "για τα στοιχεία εκείνα που κάνουν άλλους ανθρώπους να κοιμούνται νωρίς και άλλους αργά", ο Βοόγκ, όμως, που δεν τον νοιάζει αν κοιμάται αργά λόγω των γονιδίων του ή επειδή έτσι του αρέσει" ενδιαφέρεται να του αναγνωρίζεται αυτό το δικαίωμα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.