ριβοφλαβινη | στιγμα αναιμιας | ερπης σε πόσες μέρες δεν κολλάει | περιχονδρίτιδα | ομαλός λειχήνας

Η συμβολή του Οδοντίατρου στην έγκαιρη διάγνωση του AIDSΗ συμβολή του Οδοντιάτρου στην έγκαιρη διάγνωση του AIDS, από τα συμπτώματα της ασθένειας στην στοματική κοιλότητα, τονίστηκε από τον αναπληρωτή καθηγητή Στοματολογίας του A.Π.Θ. κ. Δημήτριο Aντωνιάδη, κατά την διάρκεια των εργασιών του 21ου Πανελλήνιου Oδοντιατρικού Συνεδρίου, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Οπως εξήγησε ο κ. Αντωνιάδης, η έγκαιρη xορήγηση αντιικής θεραπείας συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση του ιού, ο οποίος έχει μολύνει περισσότερους από 50 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Τα συμπτώματα του AIDS στο στόμα συνήθως εμφανίζονται στα πρώιμα στάδια της νόσου και αρκετές φορές είναι και τα αρχικά. Η τριχωτή λευκοπλακία στα πλάγια χείλη της γλώσσας, και το σάρκωμα Kaposi στην αρχή του φάρυγγα είναι δύο χαρακτηριστικές εκδηλώσεις της νόσου, που πολύ σπάνια συναντώνται σε άλλους ασθενείς.

Επίσης περιπτώσεις περιοδοντίτιδας που δεν ανταποκρίνονται στην θεραπεία και έχουν ταχεία εξέλιξη πρέπει να ελέγχονται, καθώς υπάρχει η πιθανότητα να σχετίζονται με λοίμωξη από HIV.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων τα οποία ανέφερε ο κ. Αντωνιάδης στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 2.015 κρούσματα, 788dbd60bb6bce72εί και 102 παιδιά, εκ των οποίων 32 έχουν αναπτύξει πλήρη νόσο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.