καρκινος μυτης συμπτωματα | ru486 στην ελλαδα | οστα του κατω ακρων | κολλημενα εντερα | αποχρεμπτικό σιρόπι

Αντιδιαβητικά δισκία


Τα υπογλυκαιμικά φάρμακα, χρησιμοποιούνται στο διαβήτη τύπου 2 και χωρίζονται στις σουλφονυλουρίες και στα διγουανίδια. Οι σουλφονυλουρίες λειτουργούν ως β-κυτταρότροπα φάρμακα, δηλαδή για τη δράση τους να λειτουργούν τα β-κύτταρα, τα οποία ουσιαστικά "στίβουν", προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή ινσουλίνης από αυτά. Η κύρια ένδειξη χορήγησης τους είναι ο μη παχύσαρκος διαβητικός τύπου 2. Στον παχύσαρκο ασθενή, δίνεται έμφαση στην απώλεια βάρους και οι σουλφονυλουρίες μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της γλυκαιμίας, ώσπου μέτρα όπως είναι η διαίτα και η σωματική άσκηση να μπορέσουν να διατηρήσουν τη βελτίωση. Ο παχύσαρκος ασθενής δεν μπορεί να ρυθμίσει το σάκχαρό του, εάν πρώτα δεν ρυθμίσει το σωματικό του βάρος. Οι σουλφονυλουρίες προκαλούν λιγότερο συχνά υπογλυκαιμία από ότι η ινσουλίνη, αλλά αυτή η υπογλυκαιμία είναι πιο σοβαρή και πιο επίμονος.
Τα διγουανίδια λειτουργούν με αναστολή της ηπατικής γλυκονεογένεσης και μπορούν να αυξήσουν την παροχή γλυκόζης στον μυϊκό και στον λιπώδη ιστό. Θεωρείται ότι διεγείρουν και ευαισθητοποιούν τους υποδοχείς ινσουλίνης στην περιφέρεια, οι οποίοι στους παχύσαρκους ασθενείς παρουσιάζουν διαφότου βαθμού αντοχή στην ινσουλίνη. Δεν προκαλούν υπογλυκαιμία. Η ένδειξη τους είναι οι παχύσαρκοι ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 και η πιο σημαντική τους παρενέργεια είναι η πρόκληση γαλακτικής οξέωσης στους ηλικιωμένους ασθενείς και σε αυτούς με νεφρική ανεπάρκεια.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.