υποσφαγμα αντιμετωπιση | υπερμετρωπια βαθμοι | Τηλ για ραντεβού στο ικα Πυλη Αxιου Θεσσαλονηκι

Προτιμούν ν΄αγοράσουν τσιγάρα αντί είδη πρώτης ανάγκηςΟι κάτοικοι των φτωχότερων χωρών, ξοδεύουν ένα μεγάλο μέρος του μικρού εισοδήματός τους για το κάπνισμα, όπως προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Tobacco Control.

Σε έρευνα που έγινε στο Μπανγκλαντές βρέθηκε ότι το κόστος για καπνό και ιδιαίτερα για τσιγάρα, αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο ποσοστό του εισοδήματος. Μάλιστα οι πιο φτωχοί (με μέσο οικογενειακό εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 24 δολάρια το μήνα) ξοδεύουν τα διπλάσια χρήματα για το κάπνισμα απ' ότι τα λιγότερο φτωχά άτομα (με μέσο οικογενειακό εισόδημα τα 118 δολάρια το μήνα).

Ενας άνδρας καπνιστής στο Μπανγκλαντές ξοδεύει το διπλάσιο ποσό για τσιγάρα απ' ότι ξοδεύει για την υγεία, την εκπαίδευση και το ρουχισμό.

Τα χρήματα που ξοδεύει ο φτωχός καπνιστής στο Μπανγκλαντές θα μπορούσαν να προσθέσουν 500 θερμίδες στην ημερήσια ενεργειακή πρόσληψη ενός παιδιού στη χώρα, ενώ περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να μην υποσιτίζονται εάν τα χρήματα για το κάπνισμα ξοδεύονταν για τη διατροφή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.