αδενωμα επινεφριδίων συμπτωματα | σε ποιο σημειο κανουμε εμβολιο τησ γριπησ

Απαραίτητος ο προγεννητικός έλεγχος για μεσογειακή αναιμίαΗ πρόληψη μέσω του προγεννητικού ελέγχου αποτελεί το κυριότερο μέτρο αντιμετώπισης της μεσογειακής αναιμίας, μέχρι η πρόοδος της Γενετικής οδηγήσει στην ανακάλυψη της θεραπείας της νόσου, από την οποία πάσχουν τέσσερις χιλιάδες Ελληνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Δ. Λουκόπουλος, σε συνέντευξη τύπου με αφορμή το 8ο Διεθνές συνέδριο Θαλασσαιμίας, που θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 21 Οκτωβρίου στην Αθήνα, χάρη στον προγεννητικό έλεγχο στην Ελλάδα, γεννιούνται κάθε χρόνο μόνο πέντε παιδιά που πάσχουν από τη νόσο, ενώ σε αντίθετη περίπτωση ο αριθμός τους θα ξεπερνούσε τα εκατό.

Ο κ. Λουκόπουλος αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στον τομέα της γενετικής και επεσήμανε ότι η ανακάλυψη μίας γονιδιακής θεραπείας θα απαλλάξει τους πάσχοντες από την επώδυνη διαδικασία των συνεχών μεταγγίσεων.

Οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία (θαλασσαιμία) επιβιώνουν χάρη στις τακτικές μεταγγίσεις αίματος, ενώ κινδυνεύουν από σοβαρές βλάβες στην καρδιά, το ήπαρ και τους ενδοκρινείς αδένες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.