σπασιμο επιγονατιδας | πυωδης αμυγδαλιτιδα | πονος κατα την κένωση | ποσες θερμιδες εχει το σουφλε

Χρειάζεται έλεγχος στα φάρμακα που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγήΤα φαρμακεία σπάνια κρατούν αρχεία για τα φάρμακα που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή και Βρετανοί επιστήμονες στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού British Medical Journal, υποστηρίζουν ότι χρειάζεται περισσότερος έλεγχος για τη χορήγηση των φαρμάκων αυτών.

Ο Ντελιβιντ Κλαρκ από το τμήμα Φαρμακολογίας, του πανεπιστημίου του Οτάγκο στη Νέα Ζηλανδία και οι Λέιτον και Σαάντ Σακίρ, από τη μονάδα Ελέγχου Ασφάλειας Φαρμάκων της πόλης Southampton της Αγγλίας υποστηρίζουν ότι οι καταναλωτές θεωρούν τα φάρμακα που αγοράζουν χωρίς ιατρική συνταγή απόλυτα ασφαλή διότι διατίθενται ελεύθερα.

Ομως τα τελευταία χρόνια πολλοί άνθρωποι αγοράζουν φάρμακα χωρίς τη συμβουλή ειδικού, ενώ φάρμακα τα οποία παλαιότερα χορηγούνταν μόνο με ιατρική συνταγή δε χρειάζονται πλέον συνταγογράφηση, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερα δραστικά φάρμακα να χορηγούνται χωρίς έλεγχο.

Τα φάρμακα αυτά συχνά δε χρησιμοποιούνται σωστά ενώ η χρήση τους πρέπει να ελέγχεται και να καταγράφεται, ώστε να γίνονται γνωστές και οι πιθανές τους παρενέργειες. Οι επιστήμονες τονίζουν την ανάγκη ενός συστήματος καταγραφής από τα φαρμακεία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.