σκωληκοειδίτιδα | εξάρθρωση ώμου | φυσικοθεραπεια στη σκληρυνση κατα πλακας | πυωδης αμυγδαλες σε νηπιο

Δρ Ζαβός: Στο τέλος του χρόνου η πρώτη κλωνοποίηση ανθρώπουΟι επιστήμονες, ως το τέλος του χρόνου, θα έχουν δημιουργήσει το πρώτο κλωνοποιημένο ανθρώπινο ον, δήλωσε ο κυπριακής καταγωγής Δρ Παναγιώτης Ζαβός, ο οποίος μαζί με το συνεργάτη του ιταλό γιατρό Σεβερίνο Αντινόρι προκάλεσαν αντιφατικές αντιδράσεις όταν ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να αναπαραγάγουν ανθρώπους με τη μέθοδο της κλωνοποίησης.

Στους δύο επιστήμονες έχει απαγορευτεί να διεξάγουν τις έρευνές τους στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όμως ο Δρ Ζαβός επισήμανε πως το γεγονός αυτό δεν εμποδίζει την πρόοδο των ερευνών, οι οποίες μάλιστα προχωρούν με γρηγορότερους ρυθμούς απ' ότι αρχικά πίστευαν.

Σε συνέντευξή του στο Ρόιτερ ο Δρ Ζαβός δήλωσε η πρώτη προσπάθεια για παραγωγή κλωνοποιημένων εμβρύων θα πραγματοποιηθεί στο πολύ κοντινό μέλλον, δηλαδή σε τρεις με τέσσερις μήνες.

Ο ίδιος, που όταν κλωνοποιήθηκε το πρώτο θηλαστικό --το πρόβατο Ντόλι-- είχε πει ότι το "τζίνι βγήκε από το μπουκάλι", επανέλαβε στη συνέντευξή του ότι δεν υπάρχει τίποτε το σατανικό στην προσπάθειά του, και τόνισε ότι σκοπός της ομάδας του δεν είναι να δημιουργήσουν σωσίες, αλλά να βοηθήσουν τα στείρα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδί.

Ο Δρ Ζαβός αρνήθηκε να αποκαλύψει πού διεξάγονται οι έρευνες, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι γίνονται σε περισσότερες από μια χώρες. Επίσης πρόσθεσε ότι οι χώρες που έχουν απαγορεύσει τις έρευνες για την ανθρώπινη κλωνοποίηση συγχέουν τα πολιτικά με τα ιατρικά θέματα.

Ο κύπριος επιστήμονας προέβλεψε πως οι χώρες που είναι αντίθετες με την ανθρώπινη κλωνοποίηση είναι πολύ πιθανό να βρεθούν σε μειονεκτική θέση γιατί δεν θα έχουν προλάβει τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.