αεροφορες κοιλοτητες ανατομια | διαταξη οργανων σωματος | μούδιασμα στα δόντια | προβλημα μηνισκου

Μέτρα του υπουργείου Υγείας ενάντια στον βιολογικό πόλεμοΟλες οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν σε προληπτικό επίπεδο αλλά και στο ενδεχόμενο μιας χημικής απειλής συζητήθηκαν την Πέμπτη 5/10 στο υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στα μέτρα που θα αρχίζουν να εφαρμόζονται είναι οι ασκήσεις ετοιμότητας για το ενδεχόμενο χημικού πυρηνικού και βιολογικού πολέμου, οι οποίες θα αυξηθούν και στην Ελλάδα μέσα στο επόμενο διάστημα.

Στα νοσοκομεία οι νοσηλευτές θα εκπαιδευθούν σε συστήματα πλήρους απομόνωσης των θυμάτων από ένα πιθανό χημικό χτύπημα. Τα εμβόλια θα πρέπει να προστατεύονται ώστε να μην μολυνθούν και τα αποθέματα τους θα πρέπει να αυξηθούν.

``Θα πρέπει να γίνουν κάποια σεμινάρια για να δούμε με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσουμε μια ενδεχόμενη απειλή. Αυτό γίνεται για να είμαστε προετοιμασμένοι. Ακούμε και διαβάζουμε ότι και εσείς, είναι λογικό να υπάρχει κάποια ανησυχία`` δήλωσε ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες - ο καθηγητής αιματολογίας Δημήτρης Λουκόπουλος - που συμμετείχαν σήμερα στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Πρόληψης Βιολογικών και Τοξικών Κινδύνων.

Το υπουργείο Υγείας από την πλευρά του έδωσε στη δημοσιότητα τις νέες πιθανές απειλές. Σύμφωνα με αυτές τα εφιαλτικά σενάρια έχουν να κάνουν:

-Με πυρηνικά που διασπείρονται μέσω ραδιενέργειας και κατασκευάζονται ακόμη και από απόβλητα νοσοκομείων. -Με μικροοργανισμούς και τοξίνες, μικρόβια και ιούς ιδιαίτερα ανθεκτικούς που προκαλούν λοιμώξεις και δηλητηριάσεις.

-Με χημικά αίτια, ουσίες δηλαδή που μπορούν να σκοτώσουν άμεσα σε κλειστούς η ανοιχτούς χώρους. -Με βιομηχανική καταστροφή και έκκληση τοξικών ουσιών στο περιβάλλον.

Ο υπουργός υγείας κ. Α. Παπαδόπουλος εξήγησε ότι η Ελλάδα κάνει ότι γίνεται και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και ακολουθεί τα μέτρα που λαμβάνονται και εκεί. Ωστόσο διευκρίνισε ότι θα πρέπει να μην υπάρχει πανικός από τους πολίτες.

Η εντολή που έδωσε ο υπουργός στην επιτροπή ήταν ξεκάθαρη. Προχωρήστε όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Στο προληπτικό σχέδιο συμπεριλαμβάνεται και η μέριμνα για ψυχολογική υποστήριξη των πιθανών θυμάτων από μια τέτοια μορφή πολέμου η οποία πάντως προς το παρόν φαίνεται να είναι μακριά, καθώς και ο καθηγητής κ. Γ. Σκαλκέας έκανε έκκληση στους δημοσιογράφους να ρίξουν τους τόνους και διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν μέτρα ακόμη πιο ουσιαστικά από άλλες ώρες.

Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε ακόμη να δημιουργήσει και νέα εργαστήρια για την έγκαιρη αναγνώριση των ιών. Πάντως όλοι οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι κάποια ανησυχία προς το παρόν είναι δικαιολογημένη, αρκεί να μην παίρνει τη μορφή υστερίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.