βρογχικο ασθμα | αρυθμια πως το καταλαβαίνεις | αχιλλειον τενοντιτιδα | περιδεση τραχηλου

Επιβεβαιώνεται η γενετική παράμετρος της παχυσαρκίαςΤο ότι πολλά παχύσαρκα παιδιά προέρχονται συνήθως από παχύσαρκους γονείς, έρχεται να επιβεβαιώσει μία καινούρια έρευνα η οποία δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού American Journal of Clinical Nutrition.

Η ιδέα ότι η σύσταση του σώματος, η κατανομή του σωματικού λίπους και το σωματικό βάρος οφείλονται κατά ένα μεγάλο βαθμό σε γενετικούς παράγοντες, και κληρονομείται από τους γονείς στα παιδιά δεν ήταν κάτι το νέο.

Ομως η συγκεκριμένη έρευνα ήταν η πρώτη έρευνα στην οποία αυτό επιβεβαιώθηκε συγκρίνοντας τους γονείς με τα παιδιά, όσο αυτά βρίσκονταν σε προεφηβική ηλικία και χρησιμοποιώντας μάλιστα μία πολύ σύγχρονη και αξιόπιστη μέθοδο προσδιορισμού σύστασης σώματος.

Πιο συγκεκριμένα στην έρευνα πήραν μέρος 101 κορίτσια, φυσιολογικού βάρους, ηλικίας 8 και 9 ετών και οι βιολογικοί τους γονείς.

Εγιναν ανθρωπομετρικές μετρήσεις (ύψος, βάρος), προσδιορισμός σύστασης σώματος καθώς και μέτρηση των επιπέδων καλίου. Στους ενήλικες υπολογίστηκε και ο Δείκτης Μάζας Σώματος.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα παιδιά είχαν παρόμοια σύσταση σώματος με αυτή των γονέων τους, με τα κορίτσια με υπέρβαρους γονείς να τείνουν να βρίσκονται στο ανώτερο όριο (πιο βαρύ) του φυσιολογικού βάρους ενώ τα κορίτσια με νορμοβαρείς γονείς βρίσκονταν στο κατώτερο όριο του φυσιολογικού βάρους (κατώτερο όριο).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.