Ελληνες Γιατροί του Κόσμου: Αμεση ανάγκη βοήθειας για την Ινδία

Την τραγωδία του σεισμού στην Ινδία, το απερίγραπτο χάος που επικρατεί στη χώρα και τις εμπειρίες τους, από την άμεση παρέμβαση τους εκεί, περιέγραψαν σε συνέντευξη που έδωσαν στα γραφεία τους στην Αθήνα οι Γιατροί του Κόσμου, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση για οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας τους.

Οι γιατροί που μίλησαν, κ. Ηρώ Βαρεάμη και κ. Νικήτας Κανάκης, πήγαν στις 29 Ιανουαρίου στις περιοχές Μπούτς και Μπασάου της Ινδίας για να εκτιμήσουν την κατάσταση, να οργανώσουν αποστολές βοήθειας στις απομακρυσμένες περιοχές και να διανείμουν σκηνές, κουβέρτες και φάρμακα.

Ο απολογισμός του σεισμού

Οπως ανέφεραν, ο απολογισμός του πλέον καταστρεπτικού σεισμού της τελευταίας 50ετίας που έπληξε το κρατίδιο Γκουζαράτ της Ινδίας, είναι πάνω από 20.000 νεκροί, περισσότεροι από 50.000 αγνοούμενοι, 500.000 τραυματίες και εκατομμύρια άστεγοι.

Η παρουσία πολλών εθελοντικών οργανώσεων στο Μπουτς, πόλη 135.000 κατοίκων, με το 80% των κτιρίων κατεστραμμένα, έστρεψε την προσοχή των Γιατρών του Κόσμου στο Μπασάου και το Αντζαρ.

Ενδεικτικά, ανέφεραν ότι το Μπασάου μια πόλη 35.000 κατοίκων με 71 χωριά γύρω της που ανεβάζουν τους κατοίκους στους 145.000, το 95% των κτιρίων στην πόλη και το 100% των σπιτιών των χωριών μετατράπηκαν σε ερείπια με ανύπαρκτη την παρουσία των ανθρωπιστικών οργανώσεων. Οι ανάγκες είναι τεράστιες για νερό, καταλύματα, φαγητό, συνθήκες υγιεινής και παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Η προσφορά των Ελλήνων Γιατρών

Μετά απο έρευνα και σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, (η κ. Βαρσάμη χαρακτήρισε πολύτιμη και τη βοήθεια του πρέσβη μας στην Ινδία, Γιάννη Ζέπου), αποφασίστηκε η “υιοθέτηση” του χωριού Μπιμασάρ και των γύρω οικισμών.

Στους κατοίκους των περιοχών αυτών οι Ελληνες γιατροί θα αναλάβουν την περίθαλψη των κατοίκων με μια μόνιμη και μια κινητή ιατρική μονάδα. Στις 4 Φεβρουαρίου στην περιοχή μετέβη δεύτερη αποστολή για τη συνέχιση του ανθρωπιστικού έργου και στόχο την παραμονή τους άνω του 6μήνου.

Πως μπορείτε να βοηθήσετε

Ωστόσο για να συνεχιστεί η παραμονή και η προσφορά των Γιατρών του Κόσμου εκεί, απαιτούνται εθελοντές (γιατροί και διοικητικοί) καθώς και χρήματα μιας και το κόστος για το πρώτο τρίμηνο υπολογίζεται στα 600.000 ευρώ. Τα πρώτα έξοδα καλύφθηκαν απο το ταμείο της Οργάνωσης, ενώ αναμένεται η έγκριση κάποιου ποσού απο το γραφείο Ανθρωπιστικής Βοήθειας της ΕΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βοηθήσουν με την κατάθεση χρημάτων στους λογαριασμούς των τραπεζών: Εθνική 141/29611217 και Εμπορική: 001-29534144. Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 6440300 και φαξ 6440310.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση