ποσες μερες κραταει ο πυρερος απο εμβολιο ιλαρας | cmv igg θετικό | ατροφικη γαστριτιδα

Οι ασθενείς δεν αντιμετωπίζουν τις ημικρανίες με τα σωστά φάρμακαΤα περισσότερα άτομα τα οποία πάσχουν από ημικρανίες δε τις θεραπεύουν με ειδικά φάρμακα, τα οποία δίνονται με ιατρική συνταγή αλλά χρησιμοποιούν απλά παυσίπονα, σύμφωνα με μελέτη που δημoσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Headache.

Σε έρευνα που έγινε σε 20.000 νοικοκυριά στις ΗΠΑ, αναγνωρίστηκαν 3.577 άτομα με σοβαρούς πονκεφάλους των οποίων τα συμπτώματα πληρούσαν τα κριτήρια της Διεθνούς Εταιρίας Πονοκεφάλου (International Headache Society, IHS) για να χαρακτηριστούν ημικρανίες.

Οσοι υπέφεραν από έντονους πονοκεφάλους απάντησαν σε ερωτήσεις που αφορούσαν τη διάγνωση του γιατρού τους, τα φάρμακα που έπαιρναν για τον πονοκέγαλο, αλλά και το ποια προβλήματα τους δημιουργούσαν οι πονοκέφαλοι.

Από τις απαντήσεις των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα προέκυψε ότι μόλις το 41% των ατόμων που υπέφερε από ημικρανίες χρησιμοποιούσε ειδικά φάρμακα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ το υπόλοιπο 59% χρησιμοποιούσε φάρμακα που δίνονται χωρίς ιατρική συνταγή (απλά παυσίπονα)

Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής με τα αποτελέσματα αντίστοιχης έρευνας την προηγούμενη δεκαετία προέκυψε ότι η διάγνωση της ημικρανίας έχει αυξηθεί, ενώ η αντίστοιχη χρήση ειδικών φαρμάκων για την αντιμετώπισή της, που χορηγούνται με ιατρική συνταγή σημείωσε μικρή αύξηση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.