ταχυτητα καθιζησης ερυθρων | χαμηλη ρενινη | ωριμανσης οργανισμου ποιες τροφες

Χρησιμοποιείτε σωστά τους φακούς επαφήςΠολλοί άνθρωποι που φορούν φακούς επαφής υποτιμούν τους κινδύνους που διατρέχουν από την κακή χρήση τους και συνεχίζουν να τους φορούν ακόμα και όταν νιώθουν κούραση ή ενόχληση στα μάτια τους, ενώ πολλοί δεν τους καθαρίζουν σωστά. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από άρθρο σε πρόσφατο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού CLAO Journal, που εκδίδει η εταιρία Contact Lens Association of Ophthalmologists.

Σύμφωνα με το Δρ. Thomas J. Liesegang, οφθαλμίατρο από τη Mayo Clinic, εάν κάποιος δε δίνει σημασία στα συμπτώματα από την κακή χρήση των φακών επαφής, μπορεί να παρουσιάσει μολύνσεις ή ακόμα και επικίνδυνα έλκη στο μάτι.

Μακροπρόθεσμα η κακή χρήση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για μόνιμες βλάβες στον κερατοειδή χιτώνα, περιλαμβάνοντας απώλεια κυττάρων του κερατοειδούς, αλλά και αλλαγή του σχήματός του.

Ακόμα και για όσους είναι πολύ τυπικοί με τη φροντίδα των ματιών τους, οι κίνδυνοι υπάρχουν πάντα. Αυτό οφείλεται στο ό,τι οι φακοί επαφής μειώνουν την οξυγόνωση του κερατοειδή χιτώνα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα, η οποία μπορεί να προκαλέσει φλεγμονώδη αντίδραση με συμπτώματα πρηξίματος και κοκκινίλας.

Επιπλέον, πολλές φορές κάτω από το φακό επαφής εγκλωβίζονται βακτήρια τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε κάποια μόλυνση.

Μερικές από τις συστάσεις του Δρ. Liesegang στους χρήστες φακών επαφής περιλαμβάνουν τη συστηματική επίσκεψη στον οφθαλμίατρο, τη χρήση των φακών πάντα σύμφωνα με τις αναγραφόμενες οδηγίες, το σωστό καθαρισμό των φακών και το πλύσιμο των χεριών πριν το χειρισμό τους.

Οσοι φορούν φακούς θα πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους ένα ζευγάρι γυαλιά, ώστε να μπορούν να τους αφαιρούν, όταν τους δημιουργούν πρόβλημα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.