σχιστισωμιωση. | εξω μηνισκος | πως χωριζεται η κοιλια | τσιμπουρια σε σκυλο | πρασινα λεμονια | αιδιο γυναικας

Aμεση μέθοδος ανίχνευσης και ποσοτικοποίησης των μολύνσεων από ιούς


Μια νέα μέθοδος ανίχνευσης και ποσοτικού προσδιορισμού των ιικών μολύνσεων έρχεται να καλύψει το κενό της χρονικής καθυστέρησης και της κατά προσέγγιση ποσοτικοποίησης των ιικών σωματιδίων , που οι μέχρι σήμερα τεχνικές έφεραν ως μειονεκτήματα . Ο ερευνητής Cooper και οι συνάδελφοί του παρουσίασαν την παραπάνω τεχνική στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2001 του περιοδικού Nature Biotechnology.

Η τεχνική βασίζεται στη χρήση ειδικού τύπου κρυστάλλων συνδεδεμένων με μονοκλωνικά αντισώματα ( χημικές δομές που αναγνωρίζουν και συνδέονται ειδικά με συμπληρωματικές χημικά δομές των σωματιδίων του κάθε ιού ) , ως ανιχνευτικές διατάξεις του ιού ή διάφορων τμημάτων του στο υγρά του σώματος του ασθενή. Τα σύμπλοκα των αντισωμάτων και των ιικών τμημάτων που βρίσκονται συνδεδεμένα στους κρυστάλλους τίθενται σε δόνηση με εφαρμογή κατάλληλου ηλεκτρικού πεδίου.

Καθώς αυξάνεται η μάζα των προσδεδεμένων στα αντισώματα ιικών τμημάτων αυξάνεται και η συχνότητα της δόνησης με αποτέλεσμα σε μια ορισμένη τιμή , σε σχέση πάντα με το εφαρμοζόμενο ηλεκτρικό πεδίο , τα μόρια του ιού να αποκολλώνται από τους κρυστάλλους . Η αποκόλληση αυτή γίνεται αισθητή δεδομένης της εκπομπής ενός ακουστικού κύματος που λαμβάνεται από έναν άλλο κρύσταλλο που εκτελεί χρέη «μικροφώνου».

Το αποτέλεσμα της παραπάνω πολύπλοκης διάταξης είναι η άμεση ανίχνευση και ο ποσοτικός προσδιορισμός της κατά περίπτωσης ασθενούς ιικής μόλυνσης . Η δυνατότητα που παρέχεται με αυτή τη μέθοδο αποτελεί λύση στη σημαντικότατη απαίτηση της σύνχρονης διαγνωστικής Ιατρικής σε πληθώρα περιπτώσεων.

Οι μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμενες τεχνικές ανίχνευσης όπως η ELISA , η PCR και οι μέθοδοι της μικροσκοπίας εμφανίζονται σε μειονεκτικότερη θέση συγκρινόμενες με τη σύνχρονη αυτή τεχνική ως προς την αμεσότητα της ανίχνευσης και την ταχύτητα της ποσοτικοποίησης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.