αρρυθμια | ζεστη και υπόταση | ισχυ αντιτετανικου εμβολιου | βαγοτομη | ταχυτητα καθιζησης ερυθρων

Πρώτη νίκη για την ευθανασία στην ΒρετανίαΜια Βρετανίδα που έχει μείνει παράλυτη από ανίατη εκφυλιστική νευροπάθεια και ζητεί να μπορέσει ο άνδρας της να την βοηθήσει να αυτοκτονήσει χωρίς να διωχθεί γι' αυτό, κατήγαγε μια πρώτη νίκη ενώπιον του δικαστηρίου του Λονδίνου, το οποίο έκρινε πως η προσφυγή της πρέπει να εξεταστεί.

Η Νταϊάν Πρέτι, 42 χρόνων, μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον απόφασης της εισαγγελίας, η οποία εξέτασε τον περασμένο μήνα την αίτησή της και αποφάνθηκε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ατιμωρησία του συζύγου της αν αυτός την βοηθήσει να αυτοκτονήσει.

Η Πρέτι, υποστηριζόμενη από την ένωση Λίμπερτι για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη και από μια άλλη που υποστηρίζει το δικαίωμα στην ευθανασία, προσέφυγε κατά της γνωμοδότησης αυτής στις 20 Αυγούστου.

"Ελπίζω ότι το δικαστήριο θα αποφανθεί υπέρ της γυναίκας μου και θα δώσει ευνοϊκή συνέχεια στην προσφυγή της", είχε δηλώσει ο σύζυγός της, ο Μπράιαν Πρέτι, λίγο πριν από την ανακοίνωση της απόφασης. "Σεβόταν πάντα το νόμο και ελπίζει ότι και η δικαιοσύνη θα σεβαστεί την τελευταία επιλογή της".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.