Ευθανασία, μπροστά σε συγγενείς και φίλους

Η 69χρονη, Νάνσι Κρικ, από την Αυστραλία, η οποία υπέφερε από καρκίνο του παχέος εντέρου και βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο της νόσου, προτίμησε την ευθανασία, από το να συνεχίζει να υποφέρει από τους πόνους που της προκαλούσε η ασθένεια της.

Συγγενείς και φίλοι ήταν παρόντες την περασμένη Τετάρτη στις 7.30 μ.μ., όταν ετοίμασε τη δόση των βαρβιτουρικών και τους κέρασε σαμπάνια με σάντουιτς, που είχε ετοιμάσει η ίδια. Μετά, πίνοντας ένα λικέρ και τραβώντας δυο ρουφηξιές τσιγάρο, αποχαιρέτησε τους 21, που βρίσκονταν κοντά της, αλλά και τη ζωή.

Ολοι εκείνοι που ήταν παρόντες, αντιμετωπίζουν τώρα τον κίνδυνο ποινικής δίωξης, με την κατηγορία ότι βοήθησαν την ετοιμοθάνατη να πραγματοποιήσει την απόφασή της.

Η ίδια, πριν πεθάνει, είχε ζητήσει εγγράφως να μη διωχθεί κανείς από τους παρευρισκόμενους, γιατί ήταν δική της και μόνο δική της απόφαση.

Σημειώνεται, ότι οι δυο γιοι της και στενότεροι συγγενείς την αποχαιρέτησαν το απόγευμα της Τετάρτης, γιατί δεν θα άντεχαν να την βλέπουν να αυτοκτονεί μπροστά στα μάτια τους.

Διαβάστε επίσης


Μη χάσετε καμμία δημοσίευση!

Γραφτείτε στο NewsLetter του Care


Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα