Συνταγματική η απαγόρευση στους ομοφυλόφιλους να υιοθετούν παιδιά

Αμερικανός δικαστής τάχθηκε υπέρ νόμου στη Φλόριντα που απαγορεύει στους ομοφυλόφιλους να υιοθετήσουν παιδιά, κρίνοντας νόμιμο τον ισχυρισμό της πολιτείας ότι υπάρχει δικαιολογημένο ενδιαφέρον να δίνονται τα παιδιά σε “παντρεμένα ζευγάρια”. Στην απόφαση του, σε υπόθεση που κατέθεσαν στο δικαστήριο 4 ομοφυλόφιλοι άνδρες, οι οποίοι ήθελαν να υιοθετήσουν παιδιά, ο περιφερειακός δικαστής Τζέιμς Λόρενς Κινγκ είπε ότι ο νόμος του 1977 της Φλόριντα δεν παραβιάζει το συνταγματικό δικαίωμα του ‘να είναι κανείς γονιός’ και να μπορεί να έχει ίση προστασία και προστατευμένη ιδιωτική ζωή.

“Τουλάχιστον είναι κατανοήτο ότι το να τοποθετούνται τα παιδιά σε οικογένειες παντρεμένων ζευγαριών είναι για το καλύτερο συμφέρον τους” έγραψε ο Κινγκ στο υπόμνημα του.
Οι τέσσερις άνδρες έκαναν μήνυση στη γραμματεία της Υπηρεσίας Παιδιών και Οικογενειών της Φλόριντα και του τοπικού διοικητή. Όλοι τους είχαν κάνει αίτηση για να υιοθετήσουν παιδιά και εφόσον είχαν υπηρετήσει ως θετοί γονείς ή κηδεμόνες. Οι αιτήσεις και των 4 αυτομάτως απορρίφθηκαν γιατί είναι ομοφυλόφιλοι.

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών, που εκπροσωπεί τους τέσσερις άνδρες-Στήβεν Λόφτον, Ντάγκλας Χάουγκτον, Γουέιν Λαρούι Σμιθ και Ντάνιελ Σκάχεν- ανακοίνωσε ότι ο νόμος συντάχθηκε βασιζόμενος σε ‘παράλογη προκατάληψη εναντίον των ομοφυλοφίλων’ και χρήζει περαιτέρω νομικής μελέτης.

“Είμαι πολύ λυπημένος από την απόφαση. Χρειάστηκαν 50 χρόνια για να απορριφθεί η νομιμοποίηση της φυλετικής διάκρισης σε αυτή τη χώρα. Ελπίζω ότι δεν χρειαστούν 50 χρόνια για να καταρριφθεί η διάκριση εναντίον των ομοφυλοφίλων” δήλωσε ο διευθυντής της Ένωσης στην πολιτεία της Φλόριντα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση