Πιο συχνά ασθενούν οι εργαζόμενοι στην πληροφορική

Οι Σουηδοί που εργάζονται στην τεχνολογία πληροφορικής, η οποία έχει μετά την μεγάλη άνοδο των προηγούμενων χρόνων, πτώση τα δύο τελευταία χρόνια, ασθενούν πολύ πιό συχνά απ΄ότι όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι σε διάφορους τομείς, ανακοινώθηκε σήμερα με μελέτη της εταιρείας “Αλεκτα”.

Το στρές και η κατάπτωση είναι οι συχνότεροι λόγοι ασθένειας των Σουηδών, που εργάζονται στον τομέα αυτό. Τέλος η έρευνα αναφέρει ότι ο αριθμός των Σουηδών που παίρνουν αναρρωτική άδεια πέραν των 90 ημερών, το τελευταίο 12μηνο έχει αυξηθεί σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο, κατά 11%. Η πλειοψηφία των εργαζομένων που ζητούν αναρρωτική άδεια προέρχονται από τον τομέα της τεχνολογίας της πληροφορικής.

Χαρακτηριστικό της έρευνας είναι ότι οι γυναίκες εργαζόμενες και ειδικά αυτές που είναι υψηλόμισθες παρουσιάζουν -πολύ πιό συχνά από τις χαμηλόμισθες- διάφορα προβλήματα υγείας.

Η έρευνα έγινε μετά από μελέτη διαφόρων συμπτωμάτων σε 620 χιλιάδες πολίτες που εργάζονται στον τομέα της πληροφορικής, δηλαδή στο ένα έβδομο του εργατικού δυναμικού της Σουηδίας.

Διαβάστε επίσης


Μη χάσετε καμμία δημοσίευση!

Γραφτείτε στο NewsLetter του Care


Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα