κοπρανα με βλεννη | τραυματισμοι ορχεων | ογκος στη μυτη συμπτωματα | polidimi koi

Βραζιλία: Φάρμακο για το Aids σε κόντρα με τη πατέντα της εταιρείαςΗ Βραζιλία σκλήρυνε τη στάση της στην αναμέτρησή της με τα μεγάλα φαρμακευτικά εργαστήρια ανακοινώνοντας ότι από το 2002 θα αρχίσει να κατασκευάζει τοπικά, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το φάρμακο Nelfinavir της Roche, με στόχο να προσφέρει δωρεάν περίθαλψη σε δεκάδες χιλιάδες ασθενείς του AIDS.

Έπειτα από έξι μήνες συνομιλιών με το ελβετικό εργαστήριο για να δεχθεί να μειώσει τις τιμές και αφού προσπάθησε μάταια τις 15 τελευταίες ημέρες να γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Roche-Βραζιλίας Έρνεστ Ελι, ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας Ζοζέ Σέρα έδωσε τέλος στις διαπραγματεύσεις.

Αποφάσισε να μην σέβεται πλέον την κατοχυρωμένη ευερεσιτεχνία της Roche για το Nelfinavir, το οποίο διαθέτει με την εμπορική ονομασία Viracept.

"Η Βραζιλία επιθυμεί τη δωρεάν και γενική διάθεση των φαρμάκων για να αντιμετωπιστεί αυτή η κρίση και ζητεί να ληφθούν μέτρα ώστε να χαλαρώσουν οι κανονισμοί που αφορούν τις κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες ή να υπάρξουν πιο δίκαιες τιμές", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Ο διευθυντής του Προγράμματος κατά του AIDS της Βραζιλίας Πάουλο Τεξέιρα καταφέρθηκε εναντίον της "καταχρηστικής" τιμολόγησης των φαρμάκων. Κατηγόρησε τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες ότι αντιμετωπίζουν τα φάρμακα ως καταναλωτικό αγαθό και ρίχνουν τις αναπτυσσόμενες χώρες σε "διαρκή κρίση".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.