τι ειναι ιογενησ λοιμωξη | χολολιθιαση | πονοι στην κοιλια και αυξημενα λευκα αιμοσφαιρια

Το 1/4 των κρουσμάτων καρκίνου του παχέος εντέρου δεν ανιχνεύεταιΟ συνδυασμός δύο μεθόδων ανίχνευσης του καρκίνου του παχέος εντέρου δεν είναι αρκετός για την ανίνευση κρόύσματος, μια και το 1/4 των περιστατικών περνάει απαρατήρητο, σύμφωνα με αποτέλεσμα έρευνας που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιδικού The New England Journal of Medicine.

Πιο συγκεκριμένα ερευνητές από το Veterans Affairs Medical Center στο Portland του Oregon, σύγκριναν την ακρίβεια της εξέτασης μάγερ κοπράνων και της σιγμοειδοσκόπησης, με την ακρίβεια που παρέχει η κoλονοσκόπηση.

Στα 2900 άτομα που εξετάστηκαν με κολονοσκόπηση σε 13 διαφορετικά ιατρικά κέντρα, έγινε η σύγκριση των αποτελεσμάτων με αυτά από των άλλων δύο μεθόδων ξεχωριστά ή στε συνδυασμό.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στους ασθενείς που παρουσίαζαν προκαρκινική ανάπτυξη, η εξέταση μάγερ κοπράνων είχε ανιχνεύσει σωστά το 24% των περιπτώσεων, η σιγμοειδοσκόπηση το 70% και ο συνδυασμός και των δύο τεστ το 76%.

Σύμφωνα με το American Cancer Society, τα άτομα που δεν ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως είναι όσοι έχουν οικογενειακό ιστορικό ή πάσχουν από φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, πρέπει να αρχίζουν τακτικό προληπτικό έλεγχο για τη νόσο από την ηλικία των 50 ετών και να το συνεχίζουν γα τα επόμενα 35 χρόνια, μια και ο καρκίνος του παχέος εντέρου τείνει να εμφανίζεται σε ενήλικες μεγάλης ηλικίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.