10.000 γιατροί από όλο τον κόσμο για το Βρετανικό ΕΣΥ

Η Βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να προσλάβει 10.000 γιατρούς απ’ όλο τον κόσμο προκειμένου να πραγματοποιήσει τις προεκλογικές εξαγγελίες του περασμένου καλοκαιριού, για την πρόσληψη στο Εθνικό σύστημα υγείας της χώρας 7500 νέων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και 2000 γενικών γιατρών.

Η είδηση αυτή, η οποία παρουσιάζεται στη Βρετανική εφημερίδα The Times, αναφέρει ότι πρόκειται να γίνει διαφημιστική καμπάνια τον επόμενο μήνα σε ιατρικά και ανάλογου ενδιαφέροντος περιοδικά σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες.

Η Βρετανία ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα έλειψης γιατρών, που εν μέρει οφείλονται στους χιλιάδες γιατρούς από την Ινδία που είχαν προσληφθεί στη δεκαετία του 70 και τώρα αρχίζουν να συνταξιοδοτούνται.

Γιατροί από χώρες της Ευρώπης, της Αυστραλίας, του Καναδά, των ΗΠΑ και της Ασίας θα αποτελέσουν τους κύριους στόχους για την κάλυψη των θέσεων. Από την Ευρώπη, η Ισπανία, η Γερμανία και η Ιταλία είναι οι τρεις βασικές χώρες, από τις οποίες η Βρετανία θα αναζητήσει νέους γιατρούς, μια και αυτές οι τρεις χώρες εκπαιδεύουν πάρα πολλούς νέους γιατρούς, πολύ περισσότερους μάλιστα από αυτούς που χρειάζονται.

Οι νέοι γιατροί που δεν προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα αξιολογούνται από το γενικό ιατρικό συμβούλιο της χώρας, με γραπτή και προφορική εξέταση καθώς επίσης και με εξέταση στην ξένη γλώσσα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση