Δοϊράνη: Πηγή ζωής για Ελληνες και Σκοπιανούς

Τη σωτηρία της λίμνης Δοϊράνης, που αποτελεί εδώ και χρόνια πηγή ζωής για ολόκληρη την περιοχή, διεκδικούν οι κάτοικοι (Ελληνες και Σκοπιανοί) των παραλίμνιων οικισμών. Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποίησαν κάτοικοι των ελληνικών, αλλά και των παραλίμνιων περιοχών της ΠΓΔΜ, διεκδίκησαν την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας, με την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας.

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Δοϊράνεια” που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στην περιοχή. Δεκάδες κάτοικοι με ποδήλατα και μαύρες σημαίες έκαναν το γύρο της λίμνης μαζί με τους Σκοπιανούς γείτονές τους, ζητώντας από κοινού παρέμβαση των δύο πλευρών.

Τα νερά της λίμνης υποχώρησαν φέτος άλλα 100 μέτρα από την ακτή, φτάνοντας σε σύνολο τα 500 τα τελευταία χρόνια, ενώ το μέγεθος από την πλευρά της ΠΓΔΜ φτάνει τα 150 μέτρα.

Από ελληνικής πλευράς την πρωτοβουλία είχαν ο δήμος Δοϊράνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου. Τις κινητοποιήσεις των κατοίκων που στοχεύουν στην υπογραφή διακρατικής συμφωνίας για τον εμπλουτισμό της λίμνης ενισχύει και η νομαρχία Κιλκίς.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση