γυμναστικη για ηλικιωμενους | ιερόν οστουν ανατομική | συχνη περιοδο λογω ενδομητριου | εμετος κοκκινος | στιγμα

Δοϊράνη: Πηγή ζωής για Ελληνες και ΣκοπιανούςΤη σωτηρία της λίμνης Δοϊράνης, που αποτελεί εδώ και χρόνια πηγή ζωής για ολόκληρη την περιοχή, διεκδικούν οι κάτοικοι (Ελληνες και Σκοπιανοί) των παραλίμνιων οικισμών. Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποίησαν κάτοικοι των ελληνικών, αλλά και των παραλίμνιων περιοχών της ΠΓΔΜ, διεκδίκησαν την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας, με την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας.

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Δοϊράνεια" που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στην περιοχή. Δεκάδες κάτοικοι με ποδήλατα και μαύρες σημαίες έκαναν το γύρο της λίμνης μαζί με τους Σκοπιανούς γείτονές τους, ζητώντας από κοινού παρέμβαση των δύο πλευρών.

Τα νερά της λίμνης υποχώρησαν φέτος άλλα 100 μέτρα από την ακτή, φτάνοντας σε σύνολο τα 500 τα τελευταία χρόνια, ενώ το μέγεθος από την πλευρά της ΠΓΔΜ φτάνει τα 150 μέτρα.

Από ελληνικής πλευράς την πρωτοβουλία είχαν ο δήμος Δοϊράνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου. Τις κινητοποιήσεις των κατοίκων που στοχεύουν στην υπογραφή διακρατικής συμφωνίας για τον εμπλουτισμό της λίμνης ενισχύει και η νομαρχία Κιλκίς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.