μαντου θετικο εικονα | ποτε ειναι εγχειρισιμος ενας ογκος στο πάγκρεας; | βλεννα στα κοπρανα | χοληστερινη

Δεν αλλάζουν συνήθειες οι Ελληνες, ούτε για λόγους υγείαςΤο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες στη μάχη τους κατά της στεφανιαίας νόσου είναι η άρνηση των συμπατριωτών μας να ακολουθήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να αλλάξουν τις καθημερινές του συνήθειες.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από όσους ξέρουν ότι πάσχουν από υπερχοληστερολαιμία (βασικός παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου), ελάχιστοι είναι αυτοί που λαμβάνουν κάποια μέτρα προφύλαξης, όπως για παράδειγμα αλλαγή των διατροφικών συνηθειών, σωματική άσκηση ή διακοπή του καπνίσματος.

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου, από τον καθηγητή Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Π. Τούτουζα, με αφορμή το 5ο διεθνές συνέδριο Υπερχοληστερολαιμίας και Αθηρωματικής Πλάκας, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Δεκεμβρίου στο Πολεμικό Μουσείο.

Οπως επεσήμανε ο κ. καθηγητής, ένας στους τρεις Ελληνες πάσχει από υπερχοληστερολαιμία χωρίς να το ξέρει, ενώ οι μισοί Ελληνες δεν γνωρίζουν αν έχουν υψηλές τιμές χοληστερίνης ή κάποιο άλλο παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου.

Επιπλέον, πολλοί ασθενείς δεν ακολουθούν με συνέπεια την φαρμακευτική αγωγή που τους συστήνει ο γιατρός τους, με αποτέλεσμα, μόνο ένα ποσοστό 30% να θεραπεύεται τελικά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.