πανοραμικη | καταγμα κεγαλης ωλενης | ακροαστικα | τσουρουκτσόγλου ανδρέασ ιατρόσ | 1 χρονο χωρις τσιγαρο

Οι στατίνες στο μικροσκόπιο της Ε.Ε.Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αξιολόγησης Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μία γενική έρευνα γύρω από τα σκευάσματα που υπάγονται στη φαρμακολογική κατηγορία των στατινών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσον παρουσιάζουν τα ίδια προβλήματα με εκείνα που οδήγησαν στην αναστολή κυκλοφορίας του Baycol-Lipobay από τη Γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer.

"Μετά από αυτό που συνέβη με το Baycol, νομίζουμε ότι για προληπτικούς λόγους πρέπει να διεξαγάγουμε μία έρευνα αξιολόγησης και για τα άλλα σκευάσματα της οικογένειας των στατινών, ώστε να δούμε εάν παρουσιάζουν τα ίδια προβλήματα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της ΕΜΕΑ που εδρεύει στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το εν λόγω φάρμακο της Bayer που είχε εγκριθεί για τη θεραπεία της υπερχοληστερολαιμίας έχει προκαλέσει τον θάνατο 34 ανθρώπων, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί.

Στην Ελλάδα το φάρμακο κυκλοφορούσε με τις εμπορικές ονομασίες Lipoban και Eltina.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.