χουρμαδες | αρρυθμια | λοιμωξη του αναπνευστικου | απονευρωση | στείρωση γατας | θεραπεια στεφανιαιας νοσου

Νέα στοιχεία δικαιώνουν τις στατίνεςΗ θεραπεία με στατίνες έχει ευεργετικά αποτελέσματα και σε κατηγορίες ασθενών που μέχρι τώρα αυτές δεν χορηγούνταν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης ως τώρα έρευνας σχετικά με το θέμα, τα οποία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια διάσκεψης της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Επιπλέον η έρευνα επιβεβαίωσε ότι το ένα τρίτο των θανάτων από καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο σε ασθενείς υψηλού κινδύνου, καθώς και η ανάγκη για καρδιακές επεμβάσεις μπορεί να προληφθεί με τη χρήση των φαρμάκων αυτών.

Η έρευνα, στην οποία πήραν μέρος 20.000 ασθενείς εθελοντές σε 69 νοσοκομεία της Βρετανίας, πραγματοποιήθηκε από το τμήμα κλινικών δοκιμών του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και διήρκεσε 7 χρόνια. Πρόκειται για το ίδιο τμήμα που είχε με άλλες έρευνες του δείξει την προστατευτική δράση της ασπιρίνης στην καρδιά.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της έρευνας, καθηγητή στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Rory Collins, η έρευνα επικεντρώθηκε και σε ασθενείς στους οποίους μέχρι τώρα δεν χορηγούνταν στατίνες, γυναίκες, άτομα άνω των 70 ετών με διαβήτη, ασθενείς που δεν είχαν ιστορικό στεφανιαίας νόσου και άτομα με τιμές χοληστερόλης που δεν ξεπερνούσαν τον μέσο όρο.

Και σε αυτές τις περιπτώσεις αποδείχτηκε ότι οι στατίνες είχαν σημαντική προστατευτική δράση, ενώ δεν παρατηρήθηκαν επικίνδυνες παρενέργειες.

Οι στατίνες αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των φαρμάκων που συνταγογραφούνται κατά της υπερλιπιδαιμίας και αν και πριν λίγο καιρό είχαν κατηγορηθεί για τους θανάτους ηλικιωμένων ασθενών, κατά τεκμήριο θεωρούνται ασφαλή.

Στην Βρετανία 110.000 άνθρωποι πεθαίνουν εξ’ αιτίας της στεφανιαίας νόσου, για την ανάπτυξης της οποίας κύριο αίτιο θεωρούνται τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι για κάθε δέκα εκατομμύρια ασθενείς που θα λάβουν στατίνες, θα σώζονται 50.000 ζωές ετησίως.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.