Η ποιότητα μιας γειτονιάς επηρεάζει την υγεία των κατοίκων της

Η ποιότητα της γειτονιάς, στην οποία κατοικεί κάποιος, έχει άμεσο αντίκτυπο στην υγεία του, σύμφωνα με έρευνα του Univercity College του Λονδίνου, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Annals of Behavioral of Medicine.

Οι κάτοικοι περιοχών όπου σημειώνονται συχνά περιστατικά βίας ή βανδαλισμών, υπάρχει έντονη ηχητική ρύπανση και δεν υπάρχουν χώροι αναψυχής όπως καφετέριες και κινηματογράφοι, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάζουν προβλήματα υγείας.

Η παραπάνω παρατήρηση έρχεται να επιβεβαιώσει την πεποίθηση ότι οι διάφορες ασθένειες δεν έχουν μόνο βιολογικό και γενετικό υπόβαθρο και ότι το περιβάλλον παίζει και αυτό καθοριστικό ρόλο.

Στρεσογόνες συνθήκες δεν επικρατούν μόνο στις υποβαθμισμένες και φτωχές συνοικίες, αλλά και στις γειτονιές που κατοικούν οικογένειες μέσης οικονομικής κατάστασης.

Σύμφωνα με τους ερευνητές το στρες που προκαλείται στους κατοίκους των περιοχών αυτών αυξάνει τον κίνδυνο να νοσήσουν. Η ανάπτυξη κοινωνικών επαφών και η συζήτηση των προβλημάτων της γειτονιάς μεταξύ των κατοίκων και η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών αποτελεί μία πολύ καλή διέξοδο σε αυτές τις περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση