Εννέα δισεκατομμύρια θα είναι ο πληθυσμός της γης το έτος 2070

Στα 9 δισεκατομμύρια θα φτάσει πιθανώς ο πληθυσμός της γης γύρω στο έτος 2070 προτού αρχίσει να σημειώνει πτώση, προβλέπουν ειδικοί από την Αυστρία στην επιστημονική επιθεώρηση Nature. Υπολογίζουν επίσης ότι ως την αλλαγή του αιώνα ο αριθμός των ανθρώπων στον πλανήτη θα έχει μειωθεί σε λιγότερους από 8,4 δισεκατομμύρια και θα είναι γηραιότερος, καθώς ως το 2100 40% του πληθυσμού θα είναι ηλικίας άνω των 60 ετών.

Το επίπεδο του μεγέθους και της ταχύτητας αύξησης του πληθυσμού θα εξαρτηθεί από την πολιτική που θα ακολουθηθεί και την ανάπτυξη στις διάφορες περιοχές σύμφωνα με τον ειδικό στη δημογραφία στο Διεθνές Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Συστημάτων Ανάλυσης στο Λάξενμπουργκ, κ. Βόλφγκανγκ Λουτζ

Ο κ. Λουτζ, τόνισε ότι οι προβλέψεις αυτές δε θα πρέπει να καθησυχάσουν τις ανησυχίες που υπάρχουν σχετικά με την αύξηση του πληθυσμού, καθώς ο πληθυσμός θα συνεχίσει να αυξάνεται σε ορισμένες από τις πιο φτωχές περιοχές του κόσμου.

Η γήρανση του πληθυσμού θα αποτελέσει το κυρίαρχο πληθυσμιακό ζήτημα αυτόν τον αιώνα, καθώς η μείωση της γονιμότητας μαζί με την περαιτέρω αύξηση του προσδόκιμου ζωής στα περισσότερα μέρη του κόσμου εκτός από την Αφρική θα έχει ως αποτέλεσμα μια σημαντική αλλαγή στην ηλικιακή δομή του πληθυσμού”, κατέληξε ο Λουτζ.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν τέλος ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες οι ενήλικες άνω των 60 ετών αποτελούν σήμερα έως και το 20% του πληθυσμού και προβλέπουν ότι ως τα μέσα του αιώνα το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στο 35% και ως το 2100 θα φτάσει το 45%.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση