φλεγμονη εντερου | λοιμωξη αναπνευστικου | μύες των ποδιών | νεα φαρμακα για την σχιζοφρενεια

Συνεχίζουν οι Πανεπιστημιακοί γιατροίΤη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων τους με την αποχή τους από το κλινικό έργο δηλώνουν τα μέλη του ΔΕΠ Ιατρικής του ΑΠΘ σε έκτακτη ανακοίνωση που εξέδωσαν, με
αφορμή χθεσινό έκτακτο ορθοπεδικό-αγγειοχειρουργικό περιστατικό με 19χρονο ασθενή ο οποίος μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Εκεί λόγω της απεργίας των πανεπιστημιακών και της απουσίας σε άδεια του μοναδικού ορθοπεδικού του ΕΣΥ αντιμετωπίστηκε τελικά - με καθυστέρηση- με την «επιστράτευση› χειρουργού του ΕΣΥ άλλης ειδικότητας από άλλο νοσοκομείο.

Με την ανακοίνωση τους οι πανεπιστημιακοί κατηγορούν για υποκρισία τον πρόεδρο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και το διευθυντή του νεοσύστατου Α΄ΠΕΣΥ Κεντρικής Μακεδονίας οι οποίοι στη προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της αποχής των πανεπιστημιακών (Το ΑΧΕΠΑ είναι πανεπιστημιακό νοσοκομείο και η συντριπτική πλειονότητα του προσωπικού του αποτελείται από πανεπιστημιακούς - και άρα απεργούς- γιατρούς) αναγκάζονται να επιστρατεύουν γιατρούς του ΕΣΥ για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών των ασθενών.

Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό το οποίο τελικά αντιμετωπίστηκε ο σύλλογος ΔΕΠ Ιατρικής του ΑΠΘ επανέρχεται με τα αιτήματα που αφορούν στη διασφάλιση της πανεπιστημιακής ιεραρχίας, την προάσπιση του κύρους των πανεπιστημιακών γιατρών και την αύξηση των αμοιβών τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.