ηλεκτροβελονισμος | αλωπεκιαση σε σκυλο | ουρια | πληγη στη μυτη που δεν κλεινει | ερλιχια | priorix εμβολιο

Στα δικαστήρια καταφεύγουν οι Πανεπιστημιακοί γιατροίΣτα δικαστήρια θα καταφύγουν οι Πανεπιστημιακοί γιατροί προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους με το υπουργείο Υγείας, μετά την απόφαση του Α΄ΠΕΣΥ της Κεντρικής Μακεδονίας να απομακρύνει 14 συναδέλφους τους επειδή συνεργάζονταν με ιδιωτική κλινική. Ανάλογες αποφάσεις εντωμεταξύ αναμένονται να ληφθούν εντός της εβδομάδος και για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς των Αθηνών.

Οι αποπεμφθέντες γιατροί θα καταθέσουν προσφυγές κατά της απόφασης, με το σκεπτικό ότι ως Πανεπιστημιακοί υπόκεινται στην νομοθεσία για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και συνεπώς η απόφαση του ΠΕΣΥ είναι παράνομη.

Τον σκεπτικισμό του στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Α’ Περιφερειακού ΕΣΥ που αφορά στην απομάκρυνση 14 καθηγητών του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ από τις πανεπιστημιακές κλινικές που λειτουργούν στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, εκφράζει και με δηλώσεις του στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος του Συλλόγου ΔΕΠ Ιατρικής του ΑΠΘ, καθηγητής νευρολογίας Φώτης Φωτίου.

'Περιμένουμε να πάρουμε στα χέρια μας τα πρακτικά της απόφασης, να μελετήσουμε το σκεπτικό της παραπομπής και να συμβουλευτούμε στη συνέχεια το νομικό μας σύμβουλο' σημείωσε ο κ. Φωτίου. Εξέφρασε ωστόσο την απορία του για την απομάκρυνση των 14 συναδέλφων του καθώς, όπως δηλώνει, 'βασίστηκε μόνο στην βούλησή τους, που διατυπώθηκε με έγγραφη υπεύθυνη δήλωση, να διατηρήσουν το δικαίωμα να ασκούν ιδιωτικό έργο'.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.