τι προκαλεί διαβήτη | συπτώματα χοληστερίνης | μικροβιακη εξεταση | ομοιοπαθητικη στην ελκωδη κολιτιδα

Aυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων από τον ιό ΕμπολαΟ αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό Εμπολα, συνεχίζει να αυξάνεται στη βόρεια Ουγκάντα, όπου η επιδημία έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή 43 ανθρώπων. Οπως δήλωσε εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών, ο συνολικός αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων έφτασε σήμερα τα 111. Σύμφωνα με την ίδια πηγή μέσα σε μία μέρα αναφέρθηκαν 17 νέα κρούσματα στα δύο νοσοκομεία της περιοχής Γκούλου (300 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Καμπάλα). Η επιδημία του Εμπολα, ενός ιδιαίτερα μεταδοτικού και φονικού αιμορραγικού πυρετού, εκδηλώθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου στην περιοχή Γκούλου. Μέχρι στιγμής η επιστήμη δεν έχει ανακαλύψει ένα αποτελεσματικό φάρμακο ή εμβόλιο κατά της τρομερής αυτής ασθένειας, η επώαση της οποίας διαρκεί δύο έως 21 ημέρες και είναι θανατηφόρα σε 50 έως 90% των περιπτώσεων.

Εξ άλλου, τουλάχιστον τρεις νοσοκόμες πέθαναν, αφού μολύνθηκαν απο τον θανατηφόρο ιό Εμπολα από ασθενείς στους οποίους είχαν προσφέρει ιατρική βοήθεια στην βόρεια Ουγκάντα. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν πεθάνει 43 άτομα και έχουν επιβεβαιωθεί 63 περιπτώσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αλλά πρόσθεσε ότι τα στοιχεία είναι προσωρινά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.