σφυριγμα στην εκπνοη | μολυσματικη τερμινθος ιωδιο | μαυρα κοπρανα αιμα και ζαλη | βιταμινη α | εκκόλπωμα meckel

Αγνοια κινδύνου των εφήβων για το στοματικό σεξΟι έφηβοι φαίνεται να επηρεάστηκαν από τη θέση του πρώην πλανητάρχη για το στοματικό σεξ, το οποίο αν και περιλαμβάνεται σε μεγάλο ποσοστό στην σεξουαλική τους δραστηριότητα, δεν το θεωρούν ...σεξ. Η άποψη του "μη σεξ" έχει σαν αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν υπόψη τους κινδύνους που αφορούν την μετάδοση νοσημάτων με το στοματικό έρωτα και ακόμη να εμφανίζονται σε σχετικές έρευνες σαν σεξουαλικά εγκρατείς, μια και όταν ερωτούνται από τους ειδικούς, παραβλέπουν την στοματική επαφή καθώς δεν την εκλαμβάνουν ως σεξουαλική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα, που διεξήχθη από το Family Planning Perspectives και η οποία δημοσιεύθηκε από ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό, το Ινστιτούτο Alan Guttmacher, που ασχολείται με θέματα αναπαραγωγής, σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα παρουσιάζονται αρκετά συχνά στο στόμα και στο λαιμό εφήβων, που επιλέγουν αυτό το είδος σεξουαλικής επαφής. Συγκεκριμένα είναι συνήθης η εμφάνιση του έρπη των γεννητικών οργάνων και της βλεννόρροιας στη στοματική κοιλότητα των εφήβων, εντόπιση, η οποία μέχρι σήμερα εθεωρείτο άτυπη. Η μελέτη αυτή είχε μία προκαταρκτική παρουσίαση το Νοέμβριο στο USA TODAY.

Οπως αναφέρει ο κ. Cory Richards του Guttmacher Institute ‘Από τα στοιχεία που διαθέτουμε προκύπτει ότι τα παιδιά θεωρούν πως ο στοματικός έρωτας είναι πιο ασφαλής από την κολπική συνουσία. Αυτό μπορεί να αληθεύει για ορισμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα για τον κίνδυνο μίας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, που σαφώς δεν υφίσταται στο στοματικό σεξ. Ομως ο κίνδυνος των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων σαφώς και υπάρχει και σε αυτό τον τρόπο σεξουαλικής συμπεριφοράς.’ Το περιοδικό επίσης αναφέρει στοιχεία που έχει λάβει από το Ινστιτούτο Urban, ένα μη κερδοσκοπικό ερευνητικό οργανισμό, σχετικά με τη σεξουαλική δραστηριότητα ετερόφυλων αγοριών ηλικίας από 15 έως 19 ετών, από όπου προκύπτει ότι: Ενα ποσοστό 53% των παιδιών αυτών αυνανίζεται, σε ένα ποσοστό 49% έχουν κάνει στοματικό έρωτα, ενώ ένα 39% των αγοριών αυτών έχει κάνει στοματικό έρωτα στο σύντροφό του. Το ένα πέμπτο των αγοριών, που δεν είχαν ακόμη έλθει σε κολπική συνουσία, είχε αυνανιστεί από μία γυναίκα, ενώ το ένα έβδομο αυτών είχε κάνει στοματικό έρωτα. Η μελέτη του Urban Institute χρησιμοποίησε στοιχεία από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.297 εφήβων αγοριών.

Οπως δε δήλωσε η Freya Sonenstein του Ινστιτούτου αυτού εάν οι ειδικοί λάβουν υπόψη μόνο την κολπική συνουσία, τότε σίγουρα δεν θα λαμβάνουν υπόψη όλες τις μορφές συμπεριφοράς που θέτουν τους νέους σε κίνδυνο'. Τα αποτελέσματα και από τις δύο έρευνες προβλέπεται να αποτελέσουν σημείο αναφοράς, που θα κατευθύνει τον προβληματισμό σχετικά με την ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών, το αντικείμενο αυτής και με το τι σημαίνουν οι όροι 'σεξ' και 'εγκράτεια' για τους εφήβους, τους γονείς και τους επαγγελματίες, που εργάζονται και συναναστρέφονται με τα παιδιά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.