Το πράσινο τσάι προστατεύει πιθανώς από τον καρκίνο του μαστού

Οι πολυφαινόλες που βρίσκονται στο πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσουν τις γυναίκες ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ο οποίος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες στις ΗΠΑ. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τα αρχικά αποτελέσματα Αμερικανικής έρευνας που δημοσιεύεται στο τεύχος Iουλίου του επιστημονικού περιοδικού Journal of Cellular Biochemistry.

Οι ερευνητές μελέτησαν τις διαφορές στους όγκους (κακοήθεια και μέγεθος) σε ποντίκια τα οποία είτε έπιναν σκέτο νερό, είτε έπιναν νερό που περιείχε πράσινο τσάι και βρήκαν ότι τα ποντίκια που έπιναν το πράσινο τσάι ανέπτυξαν λιγότερο διεισδυτικούς όγκους και πιο καθυστερημένα.

Αν και τα αποτελέσματα δεν είναι τελικά, υπάρχουν και άλλες ενδείξεις από τις χώρες όπου καταναλώνεται ευρέως το πράσινο τσάι, που δείχνουν ότι σα μέρος μίας γενικότερα υγιεινής διατροφής μπορεί να έχει προστατευτική δράση ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Οι πολυφαινόλες, που βρίσκονται επίσης στο ελαιόλαδο και το κόκκινο κρασί, στα ξηρά φύλλα πράσινου τσαγιού βρίσκονται σε περιεκτικότητα 40% κατά βάρος. Η ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου και άλλων εντοπίσεων όπως του στομάχου, του πνεύμονα, του παχέος εντέρου και του ήπατος.

Διαβάστε επίσης


Μη χάσετε καμμία δημοσίευση!

Γραφτείτε στο NewsLetter του Care


Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα