σπασιμο πλευρων | στιγμα | αισθημα παλμων μετα το φαγητο | τουλαραιμια κουνελια | πληγες στη μυτη εσωτερικα

Το πράσινο τσάι προστατεύει πιθανώς από τον καρκίνο του μαστούΟι πολυφαινόλες που βρίσκονται στο πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσουν τις γυναίκες ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ο οποίος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες στις ΗΠΑ. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τα αρχικά αποτελέσματα Αμερικανικής έρευνας που δημοσιεύεται στο τεύχος Iουλίου του επιστημονικού περιοδικού Journal of Cellular Biochemistry.

Οι ερευνητές μελέτησαν τις διαφορές στους όγκους (κακοήθεια και μέγεθος) σε ποντίκια τα οποία είτε έπιναν σκέτο νερό, είτε έπιναν νερό που περιείχε πράσινο τσάι και βρήκαν ότι τα ποντίκια που έπιναν το πράσινο τσάι ανέπτυξαν λιγότερο διεισδυτικούς όγκους και πιο καθυστερημένα.

Αν και τα αποτελέσματα δεν είναι τελικά, υπάρχουν και άλλες ενδείξεις από τις χώρες όπου καταναλώνεται ευρέως το πράσινο τσάι, που δείχνουν ότι σα μέρος μίας γενικότερα υγιεινής διατροφής μπορεί να έχει προστατευτική δράση ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Οι πολυφαινόλες, που βρίσκονται επίσης στο ελαιόλαδο και το κόκκινο κρασί, στα ξηρά φύλλα πράσινου τσαγιού βρίσκονται σε περιεκτικότητα 40% κατά βάρος. Η ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου και άλλων εντοπίσεων όπως του στομάχου, του πνεύμονα, του παχέος εντέρου και του ήπατος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.